Luni va fi prezentat pachetul de măsuri economice şi sociale pregătite de Guvern

Liderii coaliţiei de guvernare vor prezenta oficial, luni, forma finală a pachetului de măsuri economice şi sociale pregătite pentru protejarea populaţiei şi economiei de valul de scumpiri.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Printre măsurile analizate astăzi în şedinţa coaliţiei s-au aflat majorarea salariului minim cu 200 de lei, acordarea de vouchere în valoare de 50 de euro, din două în două luni, pentru persoanele cu venituri mici, precum şi un ajutor pentru transportatori pentru decontarea accizelor la motorină.

Pentru elevii cu burse sociale, sunt prevăzute vouchere acordate lunar, în perioada când urmează cursurile, în valoare de 30 de euro.

Alte măsuri se referă la creşterea cotei de hrană pentru pacienţii internaţi – de la 11 la 22 de lei, precum şi la creşterea alocaţiei de hrană, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copiii din centrele de plasament.

Şi tichetele de masă pentru angajaţi ar putea fi majorate de la 20 la 30 de lei.

Impactul bugetar pentru măsurile discutate în coaliţie este estimat la patru miliarde de euro.

Ministrul de finanţe Adrian Câciu se află la Bruxelles, pentru a discuta cu oficialii europeni măsurile pentru combaterea creşterii preţurilor la alimente şi carburanţi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.