Ultima săptămână de înscrieri pentru „School of Musical”, proiect unic în România!
Articol de , 5 aprilie 2022, 12:22
În ultimii patru ani, Opera Comică pentru Copii a demonstrat, prin super-producții de musical puse în scenă sub licență internațională, că este instituția unde copiii talentați au ocazia să strălucească și să crească în lumina reflectoarelor.
Titluri precum „Sunetul Muzicii” (2018), „Madagascar – A Musical Adventure Jr.” (2019) și „School of Rock” (2021) au adus în fața publicului distribuții alcătuite majoritar sau chiar integral din copii cu vârsta între 6 și 16 ani.
În acest context, Opera Comică pentru Copii a lansat împreună cu Programul Național Cantus Mundi un proiect unic în România: „School of Musical”. Conceptul are în vedere viitorul scenei românești de musical, prin instruirea, la cel mai înalt nivel, a unei generații de elevi între 6 – 16 ani, deja inițiați în artele spectacolului și care vor face performanță sub lumina reflectoarelor în spectacolele Operei Comice pentru Copii.
Programul „School of Musical” constă în organizarea de cursuri intensive de canto (4 ore/săptămână), mișcare scenică/dans (2 ore/săptămână) și artă teatrală (2 ore/săptămână) pe durata a 10 luni/an, susţinute de artiști cu experienţă în domeniul artelor spectacolului muzical.
Preselecțiile sunt programate în luna aprilie 2022, iar cursurile se desfășoară pe parcursul stagiunii 2022-2023, din septembrie 2022 până în iunie 2023. Sunt disponibile 40 de locuri, dintre care 20 vor fi subvenționate de Opera Comică pentru Copii, iar 20 de locuri vor fi cu taxă (800 lei/lună la plată anticipată, 1200 lei/lună la plata lunară).
Programul presupune parcurgerea următoarelor etape:
● Înscrierea copiilor până în data de 10 aprilie, prin completarea formularului de înscriere, disponibil aici: https://forms.gle/FvcciYcTSuo8rvXz9.
● Selecţia copiilor pentru cursuri în urma unui casting organizat în luna aprilie 2022 la sediul OCC (Calea Giulești nr. 16, sector 6, București)
● Pregătirea şi instruirea beneficiarilor în domeniile de activitate vizate de program la sediul OCC, intensiv timp de 10 luni, în perioada septembrie 2022 – iunie 2023
● Finalitatea proiectului constă în posibila distribuire a absolvenților în producțiile de musical cu licență internațională din repertoriul OCC („Sunetul Muzicii”, „Madagascar – A Musical Adventure Jr.”, „School of Rock”) plus realizarea unei producții proprii, la finalul cursurilor „School of Musical”, prezentată publicului în vara anului 2023.
Activitățile OCC în sprijinul copiilor refugiaților ucraineni
În perioada 28 martie-23 aprilie, Opera Comică pentru Copii găzduiește programul SUPERHEROYI de Ucraina, inițiat de Plan B, în parteneriat cu OCC și cu sprijinul Kaufland România. Programul constă în oferirea unui spațiu prietenos, unde copiii refugiați din Ucraina participă la activități specifice vârstei lor și desfășurate în limba lor maternă.
Totodată, Opera Comică pentru Copii vine în sprijinul celor care care au în grijă familii de refugiați ucraineni prin oferirea de acces GRATUIT la toate spectacolele, disponibile în aplicația Opera Copiilor, app.operacomica.ro. Prin completarea unui formular: https://forms.gle/HJYPGLAvNg4WRoaQA, puteți oferi în aceste momente de grea încercare o bucurie binevenită copiilor refugiați.
Pe 24 martie a avut premiera primul spectacol jucat în limba ucraineană la Opera Comică pentru Copii. Basmul simfonic „Petrică și Lupul” și spectacolul de balet „Parada Jucăriilor” au fost adaptate special pentru copiii refugiați din Ucraina și sunt programate pe parcursul lunii aprilie pentru grupuri de copii refugiați și însoțitorii lor.
School of Rock a revenit în Sala Mare de la Opera Comică pentru Copii
După un prim weekend sold out, musicalul fenomen ce poartă semnătura regizorală a lui Emil Pantelimon poate fi vizionat până pe 17 aprilie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.
„Am rămas fără vorbe efectiv. Știam filmul, știam povestea, dar nu mă așteptam să fie la nivelul acesta. Mi se pare impecabil făcut, copiii sunt absolut geniali – atâta disciplină, acuratețe, execuție, mișcare, nu mai vorbesc de calitățile muzicale! Eu rareori întâlnesc asta la actori profesioniști. Sunt absolut jos pălăria!” (Dana Rogoz)
„Ne-a plăcut foarte mult și… nu mă așteptam. Cam asta e prima reacție pe care o ai după ce vezi spectacolul de aici, de la Opera Comică. Zici <<pe bune? e la noi, e în România?>> Se întâmplă povestea aceasta, desfășurarea asta de forțe, desfășurarea asta de energie, de oameni, de lumini, de sunet, de costume. Spectaculos! Nota 10 și jos pălăria!” (Cătălin Măruță)
„Emoția este o stare și cred că muzica și dedicarea copiilor în spectacolul acesta și a tuturor celor care au fost pe scenă au făcut ca emoția asta să fie și de iubire, și de plâns, și de râs. Tot spectacolul te-a adus în starea aceasta de emoție care poate să fie de toate felurile, și noi am trăit toată emoția asta.” (Andra)
„Mi se pare un subiect interesant faptul că muzica mereu vine pe alte căi decât cele oficiale. Cei care vor să facă muzică trebuie să lupte pentru a face asta. Și cred că spectacolul acesta este despre ambiție și merită văzut. Mi se pare foarte bine pus în scenă, sunt câteva personaje delicioase și cred că muzica împreună cu dialogurile și felul în care curge toată povestea te țin acolo. Aștepți să vezi ce se mai întâmplă, ce urmează, chiar și dacă ai văzut filmul și știi cum se termină. Recomand să vedeți School of Rock la Opera Comică pentru Copii!” (Marius Moga)
„Să sprijinim talentul! Veniți să vedeți spectacolul acesta, o să vă placă rău de tot! Mie mi-a plăcut la nebunie, am palmele înroșite [de la aplauze].” (Toni Grecu)