Federer nu mai este prima rachetă a Elveţiei

Pentru prima dată în 21 de ani, Roger Federer nu se mai află în fruntea clasamentului naţional al jucătorilor elveţieni de tenis, clasament care este actualizat de două ori pe an. Noul lider local este acum Henri Laaksonen, ocupantul locului 87 în ierarhia ATP informează EFE.

Federer aflat acum pe locul 44 ATP şi Stan Wawrinka o altă legendă a tenisului elveţian care se află pe locul 236 ATP, nu au mai fost incluşi de această dată în clasamentul naţional, din cauza accidentărilor prelungite.

Acest clasament va fi actualizat din nou în octombrie, dar Federer şi Wawrinka vor fi luaţi în considerare, numai dacă vor mai participa la turnee.

În vârstă de 40 ani, Roger Federer nu a mai evoluat într-un turneu oficial din august 2021. Jucătorul cu 20 de titluri de Mare Şlem în palmares şi-a exprimat dorinţa de a reveni în circuitul profesionist la jumătatea acestui an.

În ierarhia feminină elveţiană, primul loc este ocupat de Jil Teichmann, care a devansat-o pe campioana olimpică en titre Belinda Bencic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.