LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina!

UPATE: Doi civili au fost ucişi şi cinci au fost răniţi într-un bombardament asupra unui centru pentru distribuirea de ajutoare la Vugledar (Vuhledar), în estul Ucrainei, a anunţat miercuri guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, informează AFP.

„Centrul pentru distribuirea de ajutor umanitar a fost bombardat de fasciştii ruşi cu ajutorul unor rachete, la Vugledar. Sunt doi morţi şi cinci răniţi”, a anunţat Kirilenko pe Telegram.

Atacul „a avut loc în timpul distribuirii de ajutor umanitar”, a precizat el, publicând fotografii în care pot fi văzute trupuri inerte zăcând în exteriorul unei clădiri ale cărei ferestre au fost spulberate.

Vugledar, oraş cu circa 15.000 de locuitori, se află la aproximativ 50 de kilometri sud-vest de Doneţk, centru industrial de un milion de locuitori aflat din 2014 în mâinile separatiştilor proruşi.

Armata rusă îşi concentrează de câteva zile eforturile în estul Ucrainei, de acum ţinta prioritară a Kremlinului.


UPDATE: Luptele grele şi atacurile aeriene ale trupelor ruse continuă la Mariupol, în sud-estul Ucrainei, în timp ce situaţia umanitară din acest oraş-port strategic la Marea Azov se agravează, potrivit unui raport al serviciilor secrete britanice despre evoluţiile de ultimă oră de pe frontul ucrainean, citat de EFE.

Cea mai mare parte a locuitorilor care au rămas în oraş „nu are electricitate, acces la mijloace de comunicare, medicamente, încălzire şi apă. Forţele ruse au împiedicat accesul ajutoarelor umanitare, probabil pentru a exercita presiuni asupra apărătorilor acestor locuri şi a-i forţa să se predea”, se menţionează în acest raport, dat publicităţii de Ministerul britanic al Apărării.


UPDATE: Un depozit de petrol din apropierea oraşului Dnipro, în estul Ucrainei, a fost bombardat şi distrus de către armata rusă în noaptea de marţi şi miercuri, fără să provoace victime, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

„A fost o noapte dificilă. Inamicul a atacat pe cale aeriană şi a lovit un depozit de petrol şi o uzină de prelucrare. Depozitul este distrus, iar un incendiu puternic a cuprins uzina”, a declarat guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, pe contul său Telegram.

„Din fericire, nu sunt răniţi”, a precizat el, indicând după aceea că „incendiul a fost stins de către pompieri care au luptat cu flăcările mai bine de opt ore”.


UPDATE: Aproximativ 400 de locuitori din suburbia Hostomel a capitalei Kiev sunt daţi dispăruţi după 35 de zile de ocupaţie rusă, a declarat şeful administraţiei militare locale, transmite dpa.

Taras Dumenko a declarat că autorităţile inspectează în prezent subsolurile din zonă.

Localitatea Hostomel se află la nord-vest de capitala Kiev, în apropierea unui aerodrom. Suburbia a fost puternic disputată de la începutul invaziei ruse pe 24 februarie. Majoritatea celor 16.000 de locuitori ai săi au fugit.

În urmă cu câteva zile, trupele ucrainene au reluat controlul asupra suburbiilor Hostomel, Bucea şi Irpin.


Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru crimele de război comise în Ucraina. Afirmația îi aparține președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, care a avut o intervenţie în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite. Moscova a respins din nou acuzaţiile privind crimele de război.

Între timp, luptele continuă în mai multe zone ale Ucrainei.
Un spital de copii din Nikolaev a fost bombardat de trupele ruse. Cea mai gravă situație rămâne însă la Mariupol, oraş asediat şi bombardat intens încă din primele zile ale războiului.

Acum, armata rusă își concentrează trupele în regiunile Donețk și Lugansk, a declarat Statul Major al Forțelor Armate ucrainene, conform BBC.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.