VIDEO – Proiectul Oscar

Doamna doctor Arina Vinereanu, medic primar stomatolog, secretar general al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România este inițiatorul și coordonatorul proiectului Oscar.

Proiectul își dorește să informeze și să ne facă să conștientizăm cât de importantă este îngrijirea dinților pentru cei care suferă de maladii generale: copiii și adulții cu nevoi speciale. Ce înseamnă nevoi speciale? Aici vorbim despre persoane cu dizabilități intelectuale, dar și despre cei care suferă de afecțiuni cardiace, dermatologice, renale etc.

Mulți medici stomatologi sunt reticenți în a trata în cabinetele lor această categorie de pacienți, care necesită mai multă atenție, reguli diferite; nici părinții copiilor cu astfel de probleme nu înțeleg întotdeauna cât de importantă este sănătatea orală și nu știu încotro să se îndrepte, pentru a rezolva problemele stomatologice, sau pentru a face controale copiilor. De aceea informația este esențială, informație care să ajungă la părinți, cât și la practicienii stomatologi.

Există și situații în care este necesară tratarea la patul bolnavului- în toate aceste cazuri, soluția ar fi o bază clinică de tratament. Adică, niște spații dedicate în spitalele de pediatrie, dedicate tratamentului stomatologic al copiilor cu nevoi speciale de îngrijire a sănătății, compartimente de stomatologie specială.

Dacă vreți să citiți mai multe despre proiectul Oscar, găsiți pe platforma oscarpd.ro sau oscarpd.eu informații dedicate specialiștilor și părinților, în 5 limbi.

Pe doamna doctor Arina Vinereanu o puteți asculta la Întâlniri Capitale, în dialog cu Ioana Brușten, explicând necesitatea și importanța proiectului Oscar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.