Burse de 1.500 de dolari pentru David Popovici, Vlad Dascălu şi Cătălin Chirilă

Sportivii români David Popovici (înot), Vlad Dascălu (mountain bike) şi Cătălin Chirilă (canoe), au primit burse de solidaritate din partea Comitetului Internaţional Olimpic. Indemnizaţiile în valoare de 1.500 de dolari, vin lunar prin intermediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Bursele de solidaritate se acordă lunar până în iulie 2024, iar în cadrul lor există capitole pentru care pot fi decontate cheltuielile de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat că David Popovici, Vlad Dascălu şi Cătălin Chirilă beneficiază de încrederea totală a instituţiei pe care o conduce.

„Drumul spre Paris a început, pandemia a făcut să nu ne dăm seama că de fapt un an deja a trecut din pregătirea acestor Jocuri. Iar acum suntem concentraţi pe tot ceea ce înseamnă evaluare, susţinere, pregătire şi solidaritate. Mă bucur că azi îi avem aici pe cei trei muşchetari David Popovici, Vlad Dascălu, şi Cătălin Chirilă, sportivi care au participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu rezultate foarte bune. Sunt trei sportivi în care ne punem încrederea totală, 100%, şi azi parafăm cu ei acest contract tripartit, adică între federaţie, sportiv şi COSR. Vă doresc să rămâneţi cu medalia olimpică vie în minte şi să faceţi tot ce depinde de voi pentru a urca pe podium la Paris”, a afirmat Covaliu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.