VIDEO: Dan Dinu și Matei Truța – „Facem tot ce ține de noi pentru a aduce natura cât mai aproape de oameni”!

Despre aplicația „România Sălbatică”, cel mai complet ghid despre natura țării noastre, au aflat Andreea și Alex de la Dan Dinu (fotograf, inițiator proiect România Sălbatică, regizor documentar România Sălbatică) și Matei Truța (Project Manager proiect România Sălbatică, producător documentar România Sălbatică), invitați în matinalul „Bună dimineața, București!” pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Zoom.

„Este noutatea absolută pe care o avem. Este o aplicație pe care ne-am dorit-o de foarte mult timp. Însă se completează la ea. Pe lângă partea de prezentare mai are și câteva părți care sunt și mai interesante. Chiar zilele trecute am postat cocoșul de munte, deci se pot găsi informații despre ce face, de ce face. Încercăm să arătăm oamenilor ce se întâmplă în jurul lor, dar, și mai important, cum să se comporte cu ce se întâmplă”, explică Dan Dinu.

Dacă vrei să afli ce conține aplicația, ce proiect au făcut pentru toate grădinițele din România, ce au donat în școli, vezi VIDEO.

Matei Truța: „Aplicația este gratuită. Vrem ca aplicația să fie gratuită în școli. Este puntea de legătură între ONG-urile de mediu, administrația parcurilor și iubitorii de natură. Mai departe ne dorim să dezvoltăm și mai tare componenta educativă.”

Dan Dinu: „Fiecare componentă nouă pe care o aducem are un impact în plus. Am început cu albumul de fotografie, care are succes. Am continuat cu filmul documentar cu succes în cinema – pe care îl vom lansa pe platforme de streaming. A urmat documentarul behind the scenes și acum este aplicația. Facem tot ce ține de noi pentru a aduce natura cât mai aproape de oameni.”

„Ca noutate, vis-à-vis, de film, vreau să spun că suntem nominalizați la 5 categorii la Premiile GOPO care se vor desfășura pe 3 mai”, punctează Matei Truța.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.