Centrul Național al Dansului lansează cea de-a doua ediție a Academiei de dans și performance!

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti lansează în 2022 cea de-a doua ediţie a Academiei de dans şi performance, program intensiv de educaţie şi formare în dansul contemporan dedicat dansatorilor şi performerilor la început de drum, pentru zece participanţi din România, Bulgaria, Serbia şi Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al CNDB, înscrierile la Academia de dans şi performance 2022-2023 vor începe în luna mai, iar interviurile şi audiţiile vor avea loc în luna iunie. Informaţii despre program, cursuri şi ateliere, mentori, calendarul înscrierilor şi condiţiile de participare sunt disponibile pe pagina web a Academiei.

Curricula Academiei a fost elaborată plecând de la profilul dansatorului contemporan, în conexiune cu practicile şi esteticile curente ale artelor performative. În procesul de formare, experienţa participării la crearea şi prezentarea unui spectacol este o dimensiune fundamentală a programului. Astfel, Academia va finaliza o creaţie coregrafică în care vor fi implicaţi toţi absolvenţii. Ulterior, aceştia vor avea oportunitatea să fie selectaţi în cel puţin trei creaţii coregrafice internaţionale, produse şi distribuite în centre artistice şi festivaluri din regiunea sud-est europeană, precizează organizatorii.

Academia are vocaţia de a integra tinerii artişti în circuitul profesional european printr-o pregătire intensivă şi de durată, ce se va derula pe tot parcursul anului academic 2022-2023 şi care va îmbina workshopuri, cursuri, prezentări, mentorat şi sesiuni de creaţie artistică, ghidate de coregrafi şi pedagogi internaţionali şi locali.

A doua ediţie a Academiei include şi o nouă specializare, o secţiune ce se adresează celor care doresc să se specializeze ca producători în dansul contemporan. Programul pentru producători va fi structurat în module de cursuri, sesiuni de mentorat individual şi rezidenţe de producţie locale şi internaţionale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.