LIVE: Foto & video: RĂZBOI în Ucraina!

Update: 14:30: Ministerul Apărării din Rusia a acuzat luni Ucraina că plănuieşte, cu ajutorul Occidentului, o provocare în timpul Paştelui ortodox, când ar avea intenţia să atace cu ajutorul unor sisteme mobile de mortiere biserici ortodoxe în mai multe regiuni ucrainene, transmite EFE.

………………………………………………………………………………………………

Update 14:00: Oficialii din Liov au oferit detalii noi despre atacul de luni dimineață al rușilor asupra orașului. Potrivit guvernatorului regional Maksym Kozytsky, bilanțul atacurilor a crescut la șapte morți.

…………………………………………………………………………………………..

Update 13:30: Autorităţile regionale din Lugansk au anunţat luni începerea unei ofensive de proporţii a Rusiei în estul Ucrainei, după câteva zile de pregătiri şi de concentrare de trupe ruse în această parte a ţării, transmite EFE.

……………………………………………………………………………………………

Update 13:00: Alături de trupele ucrainene care s-au retras în uzina siderurgică Azovstal, se află şi mulţi civili din Mariupol, port strategic la Marea Azov, vizat de bombardamente intense ale armatei ruse, potrivit autorităţilor locale, citate luni de agenția de presă germană DPA.

…………………………………………………………………………………………..

Update 12:30: Ucraina și Rusia nu au reușit să se pună de acord cu privire la coridoarele umanitare pentru evacuarea civililor din zonele afectate de război, a anunțat luni vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk, potrivit The Guardian.

……………………………………………………………………………………………

Update 12:00:  Șeful Administrației Militare Regionale Lugansk le-a cerut luni civililor să plece de urgență din zonă, el spunând că nu este niciun loc sigur în regiunea de est a Ucrainei.

…………………………………………………………………………………………….

Update 11:30: Mariupol va fi închis începând de luni, în timp ce forțele ruse au început deja să emită permise de circulație în orașul asediat de la începutul lunii martie, potrivit unui consilier al primarului din Mariupol, informează CNN.

…………………………………………………………………………………………..

Update 11:00: Şase persoane au fost ucise, iar alte opt sunt rănite în urma loviturilor cu rachete lansate de forțele ruse luni dimineață asupra oraşului Liov .

……………………………………………………………………………………………..

Update 10:30: Alţi doi bărbaţi ucraineni care au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră pe teritoriul românesc într-o localitate din vecinătatea graniţei de stat cu Ucraina au solicitat azil în România, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

……………………………………………………………………………………………..

Update 10:15: Un număr de 87.531 de persoane, dintre care 6.750 de cetăţeni ucraineni, au intrat duminică în România prin punctele de frontieră din întreaga ţară, a informat IGPF.

……………………………………………………………………………………………

Update 9:40: Liov a fost ținta a patru lovituri cu rachete, a anunțat luni dimineață guvernatorul Makysm Kozytsky, pe canalul său de Telegram, relatează BBC.

………………………………………………………………………………………..

Update 9:20: Locuitorii din regiunea Lugansk din estul Ucrainei au fost îndemnați să plece imediat din zonă, potrivit unui raport al agenției de presă ucrainene UNIAN.

…………………………………………………………………………………………….

Rușii continuă atacurile în Harkov, Kiev și Mariupol. Au răsunat sirenele de atac și în orașul Kramatorsk din regiunea Donețk.

La Mariupol, trupele ucrainene s-au retras în combinatul siderurgic Azovstal. Premierul Ucrainei a declarat însă că militarii de acolo vor lupta până la capăt. Țara vecină a respins ultimatumul Rusiei pentru predarea ultimilor apărători ai orașului Mariupol.

Totodată, președintele Volodimir Zelenski a avertizat că Rusia se pregăteşte pentru un asalt major în estul Ucrainei.

„Trupele ruse se pregătesc pentru o ofensivă în estul ţării noastre, operaţiune care va începe în viitorul apropiat. Ei vor efectiv să distrugă complet Donbasul, să distrugă tot ce aducea glorie acestei regiuni industriale. Exact aşa cum trupele ruse distrug Mariupol, tot aşa vor să şteargă de pe suprafaţa pământului oraşe şi comunităţi din regiunile Doneţk şi Lugansk”, a spus Zelenski.

Președintele ucrainean a acuzat forţele ruse că au comis încălcări ale drepturilor omului în regiunile Herson şi Zaporojie, în sudul Ucrainei. „Acolo au construit adevărate camere de tortură. Au răpit reprezentanţi ai autorităţilor locale, au şantajat profesori, au furat banii pentru plata pensiilor, ajutoarele umanitare sunt blocate şi jefuite, au generat foamete”, a mai spus Volodimir Zelenski.

Acum, forțele ucrainene așteaptă ajutoarele promise de Statele Unite și Germania.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.