Manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război!

foto: .reporterntv.ro

Ministerul Apărării Naţionale organizează manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război – 29 aprilie, în București și în toate marile garnizoane din ţară.

Miercuri, 20 aprilie, începe campania „Recunoștință veteranilor de război” prin organizarea spectacolului „Credință și Onoare”, susținut de Orchestra Reprezentativă a MApN și Corul „Tronos” al Patriarhiei Române, la Opera Națională Română Cluj-Napoca, începând cu ora 19.00.

A doua reprezentație a spectacolului va avea loc joi, 21 aprilie, de la ora 20.00, la Opera Națională București, ambele evenimente având loc în prezența ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu.

Campania va include vizite la veterani de război, activități referitoare la participarea Armatei României la cel de-Al Doilea Război Mondial, și întâlniri ale conducerii MApN cu veterani de război.

Pe site-ul veteraniiromaniei.mapn.ro, care include pagini dedicate veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial, vor fi postate povești de viață, mărturii și experiențe personale, informații cu privire la evenimentele incluse în programul campaniei.

O acțiune importantă a campaniei constă în distribuirea unor pachete cadou cu ocazia sărbătorilor pascale și a Zilei Veteranilor de Război – 29 aprilie, pentru toți cei 1748 veterani de război și cele 43 văduve de război de pe teritoriul României, precum și pentru cei patru veterani din Republica Moldova.

Acțiunea va fi precedată de activități de împachetare a cadourilor, care vor avea loc marți, 26 aprilie, la sediul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj-Napoca, și miercuri, 27 aprilie, la Palatul Cercului Militar Național, din București.

Pachetele vor fi distribuite către veteranii de război, în perioada 26-28 aprilie.

Vineri, 29 aprilie, in cadrul campaniei „Recunoștință veteranilor de război” vor fi organizate ceremonii militare de depuneri de coroane, jerbe sau buchete de flori, în țară și în străinătate, la opere comemorative, cimitire și monumente care omagiază sacrificiul militarilor români căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Manifestările sunt organizate în parteneriat cu Asociația „Alături de eroi”, Asociația de Caritate din Armata României „Camarazii”, împreună cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile.

La 29 aprilie, în fiecare an, se sărbătoreşte Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007.

În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.