Primăria Sectorului 6 începe Programul ”Sport și Sănătate în Sectorul 6”!

Foto: Marga Tudor

De mâine, 20 aprilie, se pot depune proiecte în cadrul Programului ”Sport și Sănătate în Sectorul 6”.

Până în data de 20 mai, asociațiile și fundațiile care activează în domeniile sport şi sănatate, pot depune cererile de finanțare, la Primăria Sectorului 6, Calea Plevnei 147-149, sau online pe adresa de email: fonduriexterne@primarie6.ro.

Programul este dedicat organizațiilor non-guvernamentale ce au ca activitate educația sportivă pentru cei mici, dar și ONG-urilor care activează în domeniul sănătății și educației anti-HIV.

Principiile de atribuire a contractelor de finanţare nerambursabilă, criteriile de eligibilitate a solicitanţilor, proiectelor şi cheltuielilor, procedura de depunere a cererilor de finanţare nerambursabilă, modalitatea de selecţie a proiectelor şi criteriile de evaluare sunt prevăzute în documentaţia de solicitare a finanţării nerambursabile, afişată pe site-ul oficial al instituției, la adresa link: https://www.primarie6.ro/program-sport-sanatate

Ghidul solicitantului, Regulamentul privind regimul finanţărilor nerambursabile alocate de la bugetul local al Sectorului 6 pentru activităţi nonprofit de interes local şi formularele (Anexe) necesare, în vederea acordării de finanţări nerambursabile, se pot descărca de pe site-ul Primăriei Sectorului 6, începând de mâine.

Valoarea programului se ridică la 1 milion de lei pentru anul 2022, din care:

  • 70% din buget va fi alocat creșterii atractivității educației fizice și a sporturilor de echipă;
  • 30% vor fi folosiți pentru derularea campaniilor de informare ce vizează promovarea unor comportamente preventive și combaterea formelor de discriminare și conștientizare a adolescenților și tinerilor cu privire la HIV/ SIDA.

De asemenea, pe lângă sumele nerambursabile primite de la Primăria Sectorului 6, câștigătorii proiectelor ce vor fi implementate vor trebui să participe cu o contribuţie proprie de minimum 10% din valoarea totală a finanţării.

Anul trecut, au avut loc consultări publice la care au participat peste 25 de organizații non-guvernamentale din domeniile de interes, iar punctele de vedere și ideile lor se reflectă în acest proiect.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.