Teatrul Grivița 53 are autorizație de construire

”După o lungă perioadă, în care am traversat nenumărate stări, de la simpla așteptare a unui răspuns, la disperarea că pierdem fondurile norvegiene, am primit autorizația de construire pentru proiectul Grivița 53”. a anunțat, pe Facebook, Chris Simion – Mercurian. De acest document depindea accesarea a două milioane de euro, fonduri câştigate pentru ridicarea edificiului. Dacă avizul PMB nu era dat nici acum, acești bani s-ar fi pierdut.

Proiectul Teatrului Griviţa 53 s-a născut în 2017, din iniţiativa sa. A fost prezentat, în premieră,  în cadrul Festivalului Undercloud. Cu banii obținuți din vânzarea casei moştenite de la bunica sa, Chris Simion – Mercurian a cumpărat terenul de pe Calea Griviţei 53, pentru a costrui, după mai bine de 70 de ani, primul teatru independent din România. Un teatru construit împreună, ” o inițiativă care nu ar fi avut nici un sens fără încredere și fără implicarea comunității”, la care au participat deja peste 10.000 de ctitori unici, parteneri și sponsori.

Orice iubitor de teatru se poate alătura acestui demers, cumpărând o cărămidă ctitor. ”Numele va fi inscripționat în foaierul teatrului și va rămâne ca semn de apartenență la acest spirit”, spune regizoarea în mesajul postat astăzi.

Dragă comunitate Grivița 53,
Am luat autorizația de construire…certificatul de naștere Grivita 53. Fotografia cu dovada… exprimă esențialul: iubirea, admirația și încrederea pe care le avem unul față de celălalt, rostogolite și preluate și de voi. Ne simțim de parcă am luat medalia de aur la Olimpiadă. ? Fiecare om care e ctitor al acestui demers ne-a dat putere să ajungem în acest punct. Victoria este comună si va fi și de acum încolo. Astăzi depunem autorizația și după sărbători vom fi chemați pentru semnarea contractului cu fondurile norvegiene. Ce post și ce Săptămână a patimilor…Cu Dumnezeu înainte! p.s. Daca nu aveți idee de cadou de Paște, să-i spuneți iepurașului să intre pe www.grivita53.ro și să cumpere o cărămidă ctitor. Numele va fi inscripționat în foaierul teatrului și va rămâne ca semn de apartenență la acest spirit.

Fotografii preluate de pe Facebook Chris Simion – Mercurian.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.