VIDEO: Semimaratonul București, spectacol pe străzile Capitalei

Cea de-a sasea ediţie a evenimentului sportiv „Wizz Air Bucharest International Half Marathon” a avut loc duminică la București.

Evenimentul organizat de fosta campioană olimpică la maraton Constantina Diţă este certificat „World Athletics Road Race Label”, iar o parte din încasări au fost redirecţionate către Comitetul Paralimpic Român.

Cursa de 10 kilometri din cadrul evenimentului atletic a fost câştigată la masculin de Ianislav Todorov (33 de minute şi 57 de secunde, Bulgaria), urmat de Hunor Beres (34 de minute şi 15 secunde, România) şi Alex Ion (34 de minute şi 31 de secunde, România).

Cursa feminină a fost dominată de reprezentantele României, Alina Lepădatu ocupând prima poziţie cu 31 de minute şi 48 de secunde, în timp ce locurile 2 şi 3 au revenit Andreei Stavilă, cu 40 de minute şi 5 secunde, respectiv Mariei Adriana Gherghinoiu, cu 40 de minute şi 12 secunde.

Premiile totale oferite de organizatori s-au ridicat la 20.000 de euro. Medaliaţii curselor au încasat până la 2.000 de euro, dar au fost oferite totodată şi vouchere pentru zboruri comerciale, articole sportive şi de recuperare medicală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.