Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Sărbătoarea Paștelui ne aduce noi premiere în cinematografe. Easter in Art” (2020) – ”Sărbătoarea Paștelui în Artă” este un film documentar, regizat de Phil Grabsky, cu Rupert Farley, Glen McCready si Matt Wilkinson.

Povestea morții și învierii lui Hristos a dominat cultura occidentală în ultimii 2000 de ani. Este, poate, cel mai semnificativ eveniment istoric din toate timpurile, așa cum este relatat de Evanghelii, si cum este descris de cei mai mari artiști din istorie.

Filmul explorează povestea Paștelui, așa cum este descrisă în artă, de pe vremea primilor creștini până în zilele noastre. Filmat în galerii din Ierusalim, Statele Unite și din întreaga Europă, filmul prezintă diferitele moduri în care artiștii au descris povestea Paștelui de-a lungul veacurilor și descrie istoria noastră, a tuturor.

Iepurele-Găină și Hamsterul Întunericului”, o producție de anul acesta, regizată de Ben Stassen si Benjamin Mousquet, este o altă premieră care se vede în cinematografe. Un film de animație pentru întreaga familie, cu Joe Ochman, Danny Fehsenfeld, Mark Irons și Donte Paris.

Plasată într-o lume fantastică, luxuriantă, animația urmărește aventurile tânărului Chickenhare, născut jumătate găină – jumătate iepure. Adoptat de regele Peter, faimos aventurier, și dornic să fie acceptat și iubit așa cum este, Chickenhare vrea să aibă parte de propria mare aventură chiar și așa, stângaci, cum este.

Premiera românească de pe marele ecran este ”Secretul lui Zorillo”, în regia lui Robert Eugen Popa. În această comedie de aventuri, îi revedem pe actorii Alexandru Pop, Alin Panc, Iulian Ilinca, Cosmin Seleși, Andreea Samson, Gabriel Coveșeanu, Laura Cosoi și Lora.

Secretul lui Zorillo” ne poartă în vremuri imemoriale, când dacii sunt ameninţaţi de invazia romană. Conduşi de însuşi Zamolxis, dacii pun la punct ultimele pregătiri pentru planul lor secret, care ar putea schimba soarta lumii. E vorba de călătoria spre jumătatea întunecată a lunii, unde ar trebui să pună mâna pe cristalul eteric.

Acestea sunt premierele din cinematografe. Ai ce vedea, de ascultat e bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.