Cristos a inviat!

Sursa foto: Alina Decu

Sfanta Lumina de Paște a fost adusa, in aceasta seara, la București, de la Ierusalim, de reprezentanții Patriarhiei Romane, iar delegații eparhiilor din țara au dus lumina spre credincioșii din localitațile lor.

Slujba Învierii a inceput cu ritualul imparțirii Luminii, simbol al luminii spirituale pe care Iisus Hristos a adus lumii prin Învierea Sa.

În mesajul sau pascal, Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Romane ii indeamna pe credincioși sa se roage pentru incetarea razboiului din Ucraina și sa continue sa ii ajute pe refugiați și pe toți cei aflați in nevoi.

,,Sarbatoarea Sfintelor Paste ne indeamna pe toți creștinii sa impartașim celor din jurul nostru bucuria și pacea lui Hristos prin rugaciune și fapte bune, in mod deosebit sa ne rugam pentru incetarea razboiului ijn Ucraina și sa ajutam pe refugiații ucraineni. De asemenea, sa aratam prețuire și iubire milostiva tuturor oamenilor bolnavi și intristați, batrani și singuri, dar și copiilor din familiile sarace, totodata sa pastram in iubirea noastra frateasca pe toti romanii aflați in jurul granițelor Romaniei și in diaspora romana.”

Multi bucuresteni au venit la biserica sa se roage, sa cante ,,Hristos a inviat din morti cu moartea pre moarte calcand” si sa ia LUMINA! Curtile lacaselor de cult s-au dovedit a fi neincapatoare.

Fortele de ordine, la datorie.

In lumina divina, Sarbatori Pascale aducatoare de pace si liniste sufleteasca!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.