UPDATE: Război în Ucraina – Sarbatori de Paști insangerate

Cea mai mare sarbatoare a creștinatații nu a redus cu nimic ofensiva ruseasca.
S-au implinit doua luni de cand Rusia a invadat Ucraina. Este Paștele și mulți ucraineni il petrec fie refugiați, fie sub teroarea bombelor și rachetelor rusești. Atacurile Rusiei continua pe intreaga linie a frontului din estul Ucrainei, inclusiv in regiunea Harkov, unde Moscova susține ca a lovit mai multe depozite importante de armament. În localitatea Zolote din regiunea Luhansk, bombardamentele au ucis cel puțin doi civili. Doi copii au murit și in regiunea Donețk, trei in zona Zaporijjia. Cruțata mult timp de ruși, Odesa a fost ieri ținta mai multor rachete. Cel puțin opt persoane și-au pierdut viața și alte 18 au fost ranite. Rusia spune ca nu ai facut decat sa loveasca un depozit cu armament provenit din Statele Unite.
Tragedia din Mariupol continua. Dupa mai multe ultimatumuri, Rusia și-a reluat atacurile și asupra ultimilor aparatori ai acestui port strategii la Marea Azov, baricadați la uzina siderurgica Azovstal. Ieri, o noua incercare de a-i evacua de aici pe cei 200 de civili ucranieni a esuat.
Potrivit președintelui Zelenski astazi sunt așteptați la Kiev secretarul de stat american, Antony Blinken, și cel al apararii, Lloyd Austin, pe agenda discuțiilor fiind noi livrari de armament. Ar fi cei mai inalți oficiali americani care viziteaza Kievul de la invazia ruseasca incoace. Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, va merge maine in Turcia, care este un mediator important in conflictul din Ucraina, inainte de a se deplasa la Moscova și Kiev.

 

Sursa foto: nagalandpage.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.