Cafeneaua gunoiului, in India

O municipalitate din India a decis să lupte împotriva deşeurilor plastice prin înfiinţarea unei cafenele. Se intampla in 2020. Ideea s-a dovedit a fi cu succes: o masă caldă oricărei persoane care aduce deşeuri plastice pentru a fi reciclate, scrie The Guardian.

Localul e denumit „Cafeneaua Gunoiului”. Se afla in oraşul Ambikapur, India. Programul de reciclare implică participarea directă a cetăţenilor. Aceştia sunt răsplătiţi cu un meniu gustos, pentru fiecare jumătate de kilogram de deşeuri plastice aduse pentru reciclare.
Cafeneaua oferă ocazia persoanelor care nu dispun de mijloace financiare şi care provin din medii sociale defavorizate să aibă parte de un meniu consistent în cadrul localului, dacă aduc jumătate de deşeuri plastice.
Iniţiativa contribuie la reintegrarea socială a persoanelor marginalizate şi la consolidarea sentimentului de comunitate.

Cel care se află în spatele acestui proiect este Ministrul Sănătăţii din statul indian Chhattisgarh, care a afirmat că această cafenea muinicipală a fost creată pentru toată lumea şi a dat ca exemplu o familie care s-a prezentat cu şapte kilograme de plastic.

Cafenea primea la început, zilnic,  aproximativ douăsprezece persoane.

Majoritatea oraşelor din India se confruntă cu problema deşeurilor de plastic care nu sunt reciclate, iar ţara dispune de puţine metode de gestionare a gunoiului.
Potrivit Ministrului Sănătăţii indian, ţara generează 25.000 de tone de deşeuri zilnic, dintre care doar 14.000 de tone sunt colectate.
Oraşul Ambikapur este unul dintre cele mai responsabile din India în ceea ce priveşte protecţia mediului, aici deşeurile sunt reciclate în proporţie de 100%.

 

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.