Garry Kasparov, cel mai mare șahist al lumii, vine în România pentru deschiderea turneului Grand Chess Tour

Foto: grandchesstour.org

Fostul mare şahist rus Garry Kasparov va sosi la Bucureşti, în data de 4 mai pentru deschiderea primei etape a turneului mondial Grand Chess Tour 2022.

Multiplul campion mondial, considerat a fi cel mai mare şahist al tuturor timpurilor, s-a remarcat recent prin poziția sa anti-Putin, fiind unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai regimului de la Kremlin.

Competiția de șah se va desfășura la Hotel Sheraton din București, în perioada 5-14 mai.

În etapa de la București vor participa 10 şahişti recunoscuţi la nivel internaţional, printre care şi cel mai bun şahist al României, Bogdan-Daniel Deac (locul 59 mondial), care a primit un wildcard pentru această competiție.

Evenimentul va fi dedicat iubitorilor acestui sport, transmițând un mesaj de încredere și speranță, de celebrare a vieții, a păcii, a valorilor universale și a minților care se pun în slujba binelui, sub sloganul “Uniting Minds”.

Deschiderea ceremoniei va începe la orele 16.00, la Palatul Parlamentului, și va consta într-o prezentare a turneului și a jucătorilor primei etape, tragerea la sorți a jucătorilor înscriși în competiție, urmată de prima mutare, făcută de marele maestru internațional Garry Kasparov cu un invitat special, o sesiune de întrebări dedicată presei, precum și o serie de momente realizate cu invitații, cu participarea celor 10 mari maeștri (GM) și a lui Garry Kasparov.

Premiile circuitului Grand Chess Tour 2022 ajung la suma de 1,4 milioane de dolari, din care 350.000 de dolari pentru etapa de şah clasic şi 175.000 de dolari pentru cele de şah rapid şi blitz.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.