Ședință ordinară a Consiliului Local Sector 3!

Consilierii sectorului 3 au avut 8 proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de z a ședinței ordinare. Aprobarea execuției bugetare a adus în atenție faptul că cetățenii sectorului 3 au achitat taxele datorate bugetului local mult peste veniturile estimate, dar că nu au fost decontate lucrări marcate în cadrul PNRR și al Planului Național „Anghel Saligny”.

Aprobată a fost și modificarea Statului de Funcții și Regulamentului de Organizare și Funcționare pentru aparatul de specialitate al primarului. Modificările aduse de către acest nou regulament se referă la transformarea unor posturi de polițiști locali grad profesional superior în grad profesional debutant. Același tip de transformări s-au aplicat și unor posturi de la Direcția Corp Control și Direcția Juridică. În cadrul Direcției Asistență Legislativă au apărut reglementări noi privind atribuțiile personalului, ca urmare a desfășurării ședințelor de Consiliu Local pe platforme online.

Tot astăzi a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care se stipulează că în subsolul 1 al Parcării Decebal va funcționa o vulcanizare, în suprafața de 360 mp, iar în subsolul 2, în trei alveole neexploatate în suprafața totală de 130 mp, va fi înființat un depozit de anvelope. Prețul de pornire al tarifului pentru operatorii care vor să închirieze spațiul pentru vulcanizare și depozitare a anvelopelor este de 2 euro/mp/luna fără TVA.

Parcarea Decebal cuprinde în subsolul 1 o vulcanizare și 363 locuri de parcare destinate oricărui doritor, iar în subsolul 2 sunt 354 de locuri de parcare destinate riveranilor, o spălătorie auto și un Service Auto.

De luna viitoare, remunerația lunară a membrilor Consiliilor de Administrație ale societăților la care Consiliul Local Sector 3 este autoritate tutelară, va crește la 2.500 lde ei. Anterior aceasta reprezenta 15% din remunerația președintelui Consiliului de Administrație, adică 1800 lei/lună.

PUD-ul pentru construirea unui imobil de peste 11 etaje pe str Matei Basarab a fost respins anul trecut în 3 ședințe de Consiliu Local. Prezent și de această dată pe ordinea de zi a ședinței nu a trecut de votul consilierilor.

Autor: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.