ACF anunță instituirea Premiilor FICȚIUNEA!

Asociația Creatorilor de Ficțiune (ACF) anunță instituirea Premiilor FICȚIUNEA, acordate de revista OPT motive & ACF.

Premiile FICȚIUNEA:

1. Premiul pentru cel mai creativ artist vizual
2. Premiul pentru cel mai creativ scriitor
3. Premiul Personalitatea artistică a anului

Premiile FICȚIUNEA se vor decerna anual, în perioada 1-8 iunie, iar cu o săptămână înainte se vor anunța nominalizările. Propunerile pentru premii sunt făcute de filialele Asociației Creatorilor de Ficțiune.

Evaluarea și selecția creațiilor nominalizate este asigurată de către o comisie de specialiști, desemnată de Comitetul director al ACF.  Festivitatea de premiere va avea loc miercuri 8 iunie, pe plaja Neversea, Constanța, la ora 19:00.

Asociația Creatorilor de Ficțiune, entitate non-profit, cu sediul în Bulevardul N. Bălcescu, nr.7, București, are ca scop promovarea unui tip sincretic de creație, situat la granița dintre artele ficțiunii, domeniu care se conturează tot mai clar în ultima vreme.

Între literatură, artele plastice, film sau muzică există numeroase zone de manifestare comună, care au dus la apariția unor specii noi, precum filmul de artă, clipurile artistice, pictura tematică, muzica bazată pe text sau temă literară, poezia ca manifestare vizuală, numeroasele forme ale artelor spectacolului, micro-ficțiunile, flash-ul literar etc.

Asociația Creatorilor de Ficțiune își propune să reunească artiști din toate domeniile, dar și exegeți care contribuie la propulsarea și înțelegerea ficțiunii.

Între categoriile profesionale pe care le are în vedere asociația se numără scriitori, actori, artiști plastici, cineaști, regizori, critici și cronicari din domeniul ficțiunii, fotografi, creatori de concepte artistice, oameni capabili să creeze etc.

Asociația Creatorilor de Ficțiune are ca principale domenii de activitate revista OPT motive (https://optmotive.ro), publicație de profil, și organizarea unor evenimente de promovare a fenomenului artistic (festivaluri, lecturi, realizarea de materiale artistice etc.)

Pot face parte din ACF toți cei care cred în arta hibridă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.