Parcul Liniei – 70 de hectare de spații verzi pentru locuitorii din Drumul Taberei și Militari!

Edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a dat, astăzi, startul lucrărilor de amenajare a Parcului Liniei. Acesta va fi amenajat pe un fost teren industrial, străbătut de calea ferată. În prezent, terenul este degradat, iar locuitorii din zonă își doresc un parc, conform lui Ciprian Ciucu.

Investiția va dura 12 luni și este posibilă printr-un protocol între Primăria Sectorului 6 și Ministerul Transporturilor, a mai explicat edilul din Calea Plevnei.

Parcul va deservi cetățenii din cartierele Drumul Taberei și Militari, cartiere care au prea puține parcuri. Amenajările vor consta în plantarea de arbori, arbuști, gazon, dar și amenajarea unui skate park, a unei fântâni arteziene, a unor spații de joacă pentru copii, a mai multor terenuri de sport, a unor zone de recreere pentru tineri etc. Va exista inclusiv o zonă cu o mică „pădure”.

Vor exista și terase, la capetele parcului. Acestea vor fi închiriate de către CFR, care este proprietarul terenului. Linia de cale ferată va fi îmbrăcată într-o casetă de lemn și nu va fi afectată.

În prima fază, se va lucra pe o suprafață de 41.000 mp, iar până la finele anului pe încă 30.000 mp. În final, parcul se va întinde până în zona Afi Cotroceni.

„Este vorba despre un teren fost industrial pe care îl vom reda comunității sub formă de parc. (…) Pentru că locuitorii din Militari nu au, efectiv, parcuri. Este o zonă extrem de poluată Militarul și oamenii nu au unde să meargă. Dacă mergeți, acum, prin Militari, o să vedeți copiii care stau cu părinții lor sau cu bunicii la bulevard. (…) Acest parc are, totuși, patruzeci și două de mii de metri pătrați.

Vorbim despre un parc semnificativ, un parc nou-nouț, un parc de la zero, într-o fostă zonă industrială. (…) În acest moment deja au început lucrările, am dat ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea investiției este de 13.500.000 lei, a fost adjudecată cu 90% din prețul de licitație și durata lucrărilor va fi de 12 luni. (…) Aici, va fi parc. Noi nu ne atingem de linie. Linia va fi foarte frumos îmbrăcată într-un pod de lemn și nu va fi afectată”, a declarat Ciprian Ciucu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.