Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a fost numit manager interimar la Teatrul Nottara

Credit foto: Andrei Gîndac

Teatrul Nottara are un nou manager. Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a fost numit la conducerea instituției de pe Bulevardul Magheru. Anunțul a fost făcut, în această după-amiază, de primarul Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

”De azi, Teatrul Nottara are un nou manager. E vorba despre Alexandru Dumitru Mâzgăreanu, un tânăr regizor din cadrul teatrului, care la doar 35 de ani a regizat peste 30 de piese de teatru și a câștigat mai multe distincții interne și internaționale.
Domnul Mâzgăreanu a luat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de Teatru Fest(IN) pe Bulevard 2018 și a fost nominalizat de două ori la premiile UNITER. A regizat piese de teatru aparținând lui Shakespeare, Molière, Gogol, Caragiale, Mihail Sebastian.
Am semnat dispoziția de numire temporară având convingerea că tinerii de valoare trebuie susținuți și în speranța animării cu un suflu nou a unuia dintre cele mai prestigioase teatre bucureștene și naționale.
Îi doresc succes noului director, iar bucureștenilor le adresez invitația de a merge în continuare la teatru!”, scrie edilul.

Alexandru Mâzgăreanu s-a născut pe 24 ianuarie 1987, la București. În 2008, a absolvit secția Regie a Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, iar, în 2010, a absolvit studiile de Master din cadrul aceleiași universități.

Cariera lui artistică a început cu un premiu prestigios,  Cel mai bun regizor, pentru spectacolul Romanțioșii de Edmond Rostand, la Gala Comedia ține la TINEri, în 2008. În 2011, a fost nominalizat la Secțiunea: Debut, la Gala Premiilor UNITER, pentru regia spectacolului Funcționarii, după A.P. Cehov. Alexandru Mâzgăreanu are și nominalizare la categoria Cea mai bună regie, la Gala din 2020, pentru spectacolul Steaua fără nume, producție a Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț.

A montat peste 30 de spectacole, în teatre din București și din țară.

Printre producțiile bucureștene recente ce îi poartă semnătura amintim:  Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, la Teatrul Odeon și Ea și numai ea de Andrei Ivanov, la Teatrul Act, Sonată de toamnă de Ingmar Bergman, Capcană mortală de Ira Levin, la Teatrul Nottara. Tot cu trupa de aici a  realizat  și Cum vă place de William Shakespeare, Somnambulism de Iaroslava Pulinovici, Fazanul de Georges Feydeau, O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale, True West de Sam Shepard.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.