VIDEO: Cristian Movilă – „Anul acesta avem o formă mult mai inedită de a vorbi despre fiecare imagine în parte”!

Despre World Press Photo 2022 au aflat Alex și Andreea de la Cristian Movilă, fondatorul Fundației Eidos și reprezentantul World Press Photo în România, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe facebook-ul București FM, via Skype.

„În primul rând, eu fiind fotograf documentar pentru New York Times am decis încă cu 10-11 ani în urmă, să încerc să aduc acest content care merge în peste 70 de locații din lume. Am încercat, într-un mod ambițios, să aduc an de an și în fața comunității din România, mai ales anul acesta, când suntem invadați de tot ce înseamnă zona de fake news vs real news.

Am încercat să facem o chestie destul de curajoasă, și anume să ieșim din muzee și să mergem unde este cel mai mare trafic și anume în piețele centrale ale orașelor, în cele mai mari orașe din România, începând cu București, în Piața Universității. Anul acesta avem și o formă mult mai inedită de a vorbi despre fiecare imagine în parte”, a declarat Cristian Movilă.

Dacă vrei să afli în ce orașe va avea loc World Press Photo, în ce perioadă are loc și care e scopul expoziției, atunci vezi VIDEO.

„Există pentru fiecare imagine un text în care se povestește foarte clar contextul în care a fost făcută imaginea, locul, toate detaliile sunt la fața locului. Sunt mai multe categorii. Cred că sunt 9 categorii în total.”, a spus Cristian Movilă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.