Sebe şi Ioniţă aur şi argint la europenele de tineret

Crinuţa Andra Nicoleta Sebe, noua campioană europeană de tineret la cat. 66 kg şi Florin Ioniţă vicecampion european de tineret la cat. 92 kg, sunt marile speranţe ale boxului românesc pentru olimpiada din 2028, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, miercuri într-o conferinţă de presă.

La Campionatele Europene de box pentru tineret de la Sofia, Sebe a cucerit aurul, după ce a învins-o în finală pe poloneza Aleksandra Agnieszka Jankowiak, prin KO tehnic în prima repriză.

Componentă a clubului CSA Steaua unde este antrenată de soţii Adrian şi Carmen Lăcătuş, Andra Sebe a început să practice boxul de la 7-8 ani, datorită părintelui ei: ,,Tata a practicat boxul. Mergeam la sală, la antrenamentele lui când eram mică, mi-a plăcut şi am început să fac şi eu. Apoi mi-am zi să rămân pe sportul ăsta”.

Elevă la Liceul Mircea Eliade, în clasa a IX-a, Andra Sebe a reuşit să facă impresie cu titlul european: ,,Am mers cu medalia la şcoală, m-au felicitat colegii şi profesorii. Colegii ştiau că fac box şi le e frică de mine. Dar mă înţeleg foarte bine cu ei şi sunt încântată că s-au bucurat că am luat acest titlu”.

Florin Ioniţă, de la CS Dinamo, un boxer de talie neobişnuită 2,02 m, este antrenat de Dorel Simion, antrenorul coordonator al lotului naţional de tineret şi este poreclit Muhammad Ali de colegii săi, americanul fiind idolul său din ring. Înainte de box, Ioniţă a practicat polo pe apă, dar apoi a ales să urce în ring: ,,Am ales boxul pentru că nu este doar bătaie, este o artă, trebuie să gândeşti şi să fii foarte lucid în ring. Nu doar te baţi, în box trebuie să gândeşti foarte mult….. Obiectivul meu este să cuceresc o medalie olimpică pentru România şi de ce nu titlul olimpic” a mai declarat Florin Ioniţă.

În toamnă, Andra Sebe şi Florin Ioniţă vor avea un alt examen dificil de trecut, Mondialele de tineret din Spania.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.