UPDATE: Război în Ucraina – Bombardamente în vestul țării

Update 16:00: Primarul din Mariupol, Vadim Boicenko, spune că noi lupte au loc la uzina Azovstal, unde se află încă sute de civili, alături de ultimii apărători ucraineni din oraș.

……………………………………………………………………………………………………..

Update 15:30: „Să restabilim integritatea teritorială… Obiectivul nostru nr.1 este să respingem trupele Federaţiei Ruse pentru a le readuce în acele teritorii unde se aflau înainte de data de 24 februarie”, ziua în care Rusia a invadat Ucraina, a subliniat Volodimir Zelenski.

Sursa foto: Володимир Зеленський /facebook

……………………………………………………………………………………………..

Update 15:00: Parlamentara ucraineană Kira Rudik a declarat miercuri, la postul Sky News, că 30 de copii se află în continuare în subteranele combinatului Azovstal din Mariupol, potrivit The Guardian.

………………………………………………………………………………………………

Update 14:30: Rusia a anunțat miercuri că a lansat două rachete Kalibr de pe un submarin din Marea Neagră, asupra unor ținte din Ucraina.

………………………………………………………………………………………………

Update 14:00: Rachetele hipersonice, dar și dezvoltarea de noi sisteme defensive împotriva acestor arme, reprezintă noile priorități ale armatei americane, au precizat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin și șeful Pentagonului, generalul Mark Milley

………………………………………………………………………………………………..

Update 13:30: Serghei Șoigu, ministrul Apărării de la Moscova, a declarat că soldații ucraineni care se mai află în combinatul siderurgic Azovstal sunt „blocați fără ieșire”.

…………………………………………………………………………………………….

Update 13:00: Ministerul de Externe rus a impus sancțiuni împotriva a 63 de japonezi în această dimineață, inclusiv prim-ministrul țării.

Fumio Kishida a fost numit pe listă, alături de ministrul de externe al Japoniei, Yoshimasa Hayashi, și ministrul apărării, Nobuo Kishi. Oficialii sunt interziși pe termen nelimitat să intre în Rusia.

…………………………………………………………………………………………………

Update 12:30: Europa va continua să cumpere petrol rusesc prin țări terțe dacă se impune o interdicție asupra importurilor, potrivit unui oficial rus. Parlamentarul a adăugat că liderii europeni „au luat-o puțin razna”.

Anterior, șeful Comisiei Europene a propus un embargo petrolier asupra țițeiului rusesc, care urmează să fie introdus ca parte a celei de-a șasea runde de sancțiuni ca răspuns la invazia Ucrainei.

………………………………………………………………………………………………

Update 12:15: Forțele ucrainene au bombardat un depozit de combustibil în Makivka, regiunea Donețk, scrie The Guardian, care preia agenția rusă Ria Novosti. Incendiul s-a soldat cu un mort și un rănit, potrivit sursei citate de Guardian.

sursa foto: sky news

…………………………………………………………………………………………………

Update 11:30: Armata rusă continuă să-şi intensifice ofensiva în estul şi sudul Ucrainei.

„În scopul de a distruge infrastructura de transport a Ucrainei, inamicul a lansat rachete asupra unor instalaţii în regiunile Dnipropetrovsk, Kirovograd, Liov (Lvov), Vinniţa, Kiev, Transcarpatia, Odesa şi Doneţk”, a indicat armata ucraineană pe pagina sa de Facebook.

…………………………………………………………………………………………..

Update 11:00: Ursula von der Leyen a propus o interdicție treptată a importurilor de petrol din Rusia, în cadrul unui nou pachet de sancțiuni, relatează Reuters.

„Astăzi vom propune interzicerea petrolului rusesc din Europa. Va fi o interdicție completă a importurilor din toată Rusia”, a spus Ursula von der Leyen în Parlamentul European de la Strasbourg.

Sursa foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ/Facebook

…………………………………………………………………………………………….

Update 10:30: Într-un mesaj postat pe reţeaua Telegram, hackerii care fac parte din gruparea pro-rusă Killnet susţin că Ioan Feher, tânărul român bănuit i-a ajutat în recentele atacuri cibernetice asupra unor site-uri din România, „nu are nimic de a face cu Killnet” şi ameninţă că, dacă nu este eliberat în 48 de ore, vor „distruge” România, Marea Britanie şi Moldova.

………………………………………………………………………………………………..

Update 10:00: În ultimele 24 de ore, forţele ucrainene au respins 12 atacuri ale trupelor ruse în Donbas (estul Ucrainei), unde armata rusă încearcă în continuare să avanseze dinspre nord, cu obiectivul de a încercui unităţile ucrainene aflate în zonă.

……………………………………………………………………………………………………….

Update 9:30: Actualizări continuă să apară în această dimineață cu privire la numărul de ucraineni care au fost uciși în atacuri cu rachete rusești.

  • 21 de civili au fost uciși și 27 au fost răniți în regiunea Donețk de Est, a confirmat guvernatorul orașului noaptea trecută.
  • O persoană a fost ucisă și patru persoane au fost rănite în Kochubeevsky, în regiunea sudică Kherson.
  • Două persoane au murit și două au fost rănite în regiunea Luhansk în ultimele ore, în timp ce rachetele rusești au distrus numeroase case din zonă.

………………………………………………………………………………………………..

Mai multe oraşe ucrainene au fost vizate marţi seara de un tir de rachete ruseşti care au produs distrugeri, în special la trei centrale electrice din Liov.

Orașul din vestul Ucrainei a rămas parţial fără electricitate.

Cel puţin o persoană a fost rănită, a declarat pe Telegram primarul Andrii Sadovîi.

Autorităţile locale au informat despre bombardamente şi în regiunile Viniţa, Odesa şi Kirovograd, fără a indica dacă au existat pagube.

Regiunea Transcarpatia, până acum cruţată, a fost afectată de război pentru prima dată de la începutul invaziei ruse.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.