VIDEO: Dr. Sandra Alexiu – „Este o mare problemă dacă suntem puși să plătim aceste vaccinuri”!

Despre campania de vaccinarea împotriva COVID-19, care se va face la medicul de familie, au aflat Alex și Andreea de la Dr. Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie, invitată în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe facebook-ul București FM.

„Aș vrea să înțelegem că nu este vorba doar despre vaccinurile COVID. În acest contract, care ni se pregătește, pentru că nu este încă semnat, nu e vorba numai de COVID. Contractul este pentru orice tip de vaccinare. Asta, în condițiile în care se întâmplă tocmai acum să fim într-o criză de vaccinuri mai bine de câteva luni. Există niște doze care lipsesc. La ora actuală cam în toate județele lipsesc marea majoritate a vaccinurilor din Programul Național. Nu avem cu ce vaccina copiii pentru că nu avem ce lua de la Direcțiile Sanitare., a declarat Dr. Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie.

Dacă vrei să afli pe ce loc suntem la vaccinarea împotriva COVID, sunt sau nu obligați medicii de familie să vaccineze pacienții în cabinete și ce prevăd contractele de vaccinare, atunci vezi VIDEO.

„Este o mare problemă dacă suntem puși să plătim aceste vaccinuri pentru că nimeni nu le va lua. Nu are rost să fim puși noi, acum, la plată după ce se știe foarte bine că a scăzut foarte mult trendul de vaccinare împotriva COVID”, a spus Sandra Alexiu.

„Cred că există permanent discuții între domnul ministru Rafila și medicii de familie. Colegii noștri sunt în Comisia de Medicină de Familie, Comisia Consultativă din Minister. De altfel, înțeleg că se lucrează la simplificarea acestor contracte care nu mai scapă de ștampila birocrației. Noi facem în fiecare an două tipuri de contracte de vaccinare”, a completat Dr. Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.