Liberalii din Consiliul Local al Sectorului 1 cer înființarea unui fond de locuințe de necesitate

Sursa foto: Primăria Sector 1 Bucureşti/Facebook

Grupul PNL din Consiliul Local al Sectorului 1, în frunte cu Dan Podaru și Adrian Oianu, propune prelungirea cu un an a șederii actualilor beneficiari ai locuințelor sociale ale Primăriei din Banu Manta și înființarea unui fond de locuințe de necesitate.

Fondul ar urma să se formeze atât prin cumpărarea de locuințe de pe piața liberă, cât și prin construirea de noi locuințe sociale de către Autoritatea Locală a Sectorului 1, așa cum s-a întâmplat în timpul edilului Andrei Chiliman, a cerut Podaru.

„Am primit în audiență circa 20 de persoane care locuiau și locuiesc la această adresă. Este o dramă. Și, dacă anul trecut, printr-o inspirație providențială, eu și colegul meu Adrian Oianu nu modificam data de încetare a contractului, aceste persoane erau, conform propunerii inițiale, scoase din casă în luna noiembrie. Cred că e și ilegal. (…) Noi am prelungit chestia asta cu douăsprezece luni. (…) Trebuie, deîndată, creat un fond de locuințe de necesitate. (…) Doamna primar are alte gânduri și vrea să acorde o serie de locuințe tinerilor până în 35 de ani. (…) După ce se termină vârsta de 35 de ani, oamenii trebuie să plece în altă parte, să își caute alte locuri? Nu este cazul și nici datoria noastră să facem astfel de analize, ci să încercăm să găsim soluții. Trebuie să găsim alte soluții, Primăria să se aplece asupra problemelor reale ale cetățenilor și ale cetățenilor cu dizabilități, în mod special, să nu creeze nicio formă de discriminare. Să nu politizeze și să nu spună că acolo stăteau oamenii lui Tudorache sau ai lui Chiliman sau ai altcuiva. Bolile și dramele nu au culoare politică, este un lucru mai mult decât clar. Pot fi cumpărate de pe piața liberă câteva apartamente, care să poată fi oferite cu celeritate persoanelor care au reale probleme. O comisie obiectivă, formată din profesioniști, poate să avizeze, în condiții speciale, aceste cazuri și aceste locuințe și, bineînțeles, că trebuie căutate și alte proiecte”, a declarat liberalul Dan Podaru în plenul ședinței Consiliului Local al Sectorului 1.

Cererile liberalilor vin în contextul în care, în cadrul ședinței de ieri a Consiliului Local din Banu Manta, edilul Clotilde Armand a revenit cu un proiect de hotărâre privind modificarea contractelor cu privire la beneficiarii de locuințe sociale, în sensul limitării la 35 de ani a vârstei celor îndreptățiți să beneficieze de o locuință socială.

Dan Podaru și Adrian Oianu propun prelungirea cu un an a șederii beneficiarilor de locuințe sociale!

Liberalii din Consiliul Local din Banu Manta vor iniția un proiect de hotărâre privind prelungirea cu un an a șederii actualilor beneficiari ai locuințelor sociale, deoarece mulți dintre aceștia sunt persoane cu o stare gravă de sănătate sau cu dizabilități. În acest timp, o comisie va putea analiza caz cu caz situația beneficiarilor, a declarat pentru București FM Dan Podaru.

„S-a propus (… de către Executiv n.r.) că până la 35 de ani. Deci, ei au primit la 30 de ani, nu le scrie nicăieri că, la 36, nu mai pot să stea și sunt oameni cu cancer, sunt oameni în scaun cu rotile, sunt oameni bolnavi. Grupul PNL, în frunte cu Podaru și Oianu, va propune prelungirea cu încă un an a șederii persoanelor care aveau deja contracte. Există cazuri sociale grave și o comisie specializată trebuie să verifice, cu atenție, situația reală a fiecărui locatar”, a declarat liberalul Dan Podaru pentru București FM.

O femeie în scaun rulant a venit la ședința Consiliului Local!

Ieri, în plenul ședinței Consiliului Local al Sectorului 1 a fost prezentă o persoană în scaun rulant care beneficiază de o locuință socială. În decursul timpului, femeia a reușit să aducă locuinței modificările absolut necesare din cauza multiplelor afecțiune de care suferă. Ea nu dispune de venituri suficiente pentru achiziționarea unei locuințe proprii sau pentru plata unei chirii pe piața liberă.

Un alt caz care poate atrage atenția este cel al unui beneficiar de locuință socială care suferă de o formă de cancer. Bărbatul a depășit cu foarte puțin pragul de venit până la care poate beneficia de locuința socială deoarece a reușit să se angajeze în două locuri de muncă, pentru a putea susține costurile tratamentului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.