Moment controversat la meciul România-Ungaria, de la Campionatul Mondial de Hochei

Moment controversat la meciul România-Ungaria, de la Campionatul Mondial de Hochei. După ce au pierdut ultimul meci de la Campionat, jucătorii români s-au aliniat și au cântat împreună imnul Ținutului Secuiesc.

După intonarea imnului câștigătoarei, aproape toți jucătorii din naționala României s-au strâns în fața tribunei suporterilor maghiari și au cântat, alături de hocheiștii echipei Ungariei, imnul Ținutului Secuiesc, se arată într-un clip video publicat de Prosport.

Naționala României este formată preponderent din jucători de etnie maghiară. Doar trei sportivi nu s-au aliniat în momentul controversat al intonării.

Naţionala României a fost învinsă de echipa Ungariei, cu scorul de 4-2 (2-0, 1-2, 1-0), duminică, la Ljubljana, în ultimul său meci de la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A.

România a pierdut toate cele patru meciuri, 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania şi 2-4 cu Ungaria, retrogradând în Grupa B, al treilea eşalon valoric al Campionatului Mondial.

Și în trecut, în 2011, s-a petrecut un episod asemănător. La un meci dintre România și Ungaria, disputat la Miercurea Ciuc, sportivii din România au cântat imnul Ungariei.

Mai mult, deputatul Dan Tanasă spune că ministrul Mediului, Tanczos Barna, a fost în tribune la meciul cu Ungaria și a stat printre suporterii maghiari.

Dan Tanasă a publicat și o fotografie cu Tanczos Barna, care se presupune că e de la meci, și a catalogat gestul ministrului drept o ”insultă la adresa națiunii române”.

În replică, Tanczos Barna a reacționat și a spus că a fost la meci, dar în tribună erau și suporteri români.

„În legătură cu informațiile care au apărut în presă, conform cărora am vizionat meciul din tribuna maghiară, trebuie să vă spun că inclusiv suporterii români au stat în această parte a patinoarului.La un moment dat, la câțiva metri de mine stătea o familie, ai cărei membri erau îmbrăcați în tricoul echipei naționale. Și, for the record, am purtat tricoul de campioană a României a echipei mele de suflet, Sport Club Miercurea Ciuc”, scrie Barna.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.