Până la sfârșitul anului, ar putea demara lucrările de consolidare a trei imobile

Accesarea de fonduri din PNRR pentru consolidarea clădirilor cu bulină roșie a fost un succes pentru Primăria Capitalei.
Dintr-o listă de 31 de imobile aprobate în Consiliul General pentru a fi finanțate, la 1 aprilie, data deschiderii PNRR, doar 11 au avut toate documentele cerute spre a fi depuse cererile de finanțare.
Restul se află în etapa de completare a documentelor necesare și ar putea intra într-o a doua etapă a PNRR, dacă aceasta va mai exista.

Dintre cele 11 imobile care vor avea finanțare prin PNRR, trei au autorizații de construire. Administrația pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) lucrează la caietele de sarcini pentru licitațiile privind execuția lucrărilor de consolidare.
Șeful AMCCRS, Răzvan Munteanu, estimează că, în cazul acestor trei imobile, lucrările ar putea demara până la sfârșitul anului.

„În prima zi de deschidere au fost consumate fondurile, însă, deși axa este în continuare deschisă și nu mai sunt fonduri, președinții de asociații de proprietari au venit către noi cu completarea documentației necesare pentru a aplica în PNRR. Dar ele vor intra în etapa a doua, în condițiile în care va exista o etapă a doua, pe care o vor organiza sau nu cei de la Ministerul Dezvoltării. (…) Noi am avut, inițial, pentru clădiri multietajate rezidențiale, o listă de 31 de imobile. La data deschiderii PNRR, la 1 aprilie, 11 dintre ele au fost complete din punct de vedere al documentelor solicitate și cerute prin ghid. Acestea au fost depuse. Diferența se completează în această perioadă. Pe măsură ce oamenii ne aduc documentele, noi le completăm și, dacă va exista o etapă a doua, diferența va fi depusă în etapa a doua, care, pe calendarul trimis de Ministerul Dezvoltării, se estimează undeva la 1 septembrie. (…) Mai sunt asociații de proprietari care nu au fost cuprinse în cele 31 de imobile aprobate inițial de către Consiliul General.

Aceasta este și situația celor trei imobile aprobate în ultima ședință. (…) Sunt două asociații de proprietari care au decis ca pe forțe proprii să își facă documentele de expertiză tehnică și de audit energetic, practic urmând ca noi să realizăm partea de execuție. Și, de asemenea, aceste imobile vor întra în următoarea ședință de Consiliu General. (…) Fiecare imobil dintre cele 11 se află într-o anumită etapă fie de proiectare, dintre ele două sunt deja cu autorizație de construire. Avem imobilul din Boteanu 3A – 3B și imobilul din Calea Victoriei și cel din Blănari 14. Practic, odată cu aprobarea cererii de finanțare, noi lucrăm deja la caietele de sarcini pentru partea de execuție, deci ar trebui, undeva spre sfârșitul anului să putem să estimăm că am putea să începem lucrările la cel puțin trei imobile”, a declarat Munteanu pentru București FM.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.