Ce se întâmplă cu Delta Văcărești?

Sursa foto: Mircea Apostolescu

În acest moment se afla în lucru mai multe studii – topografic, geotehnic și hidrografic, studii care vor indica măsurile pe termen scurt ce ar trebui adoptate pentru conservarea parcului Văcărești.

Ceea ce trebuie să devină Aria Naturală protejată Văcărești în perspectivă nu se știe încă. Primăria Sectorului 4 și Municipalitatea au lansat o procedură de achiziție publică privind un concurs de soluții în acest sens dar la acest concurs nu s-a prezentat niciun ofertant, a declarat, astăzi, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

El spune că, în prezent, Primăria de la George Coșbuc plătește paza și curățenia în Parcul Văcărești și promite o extindere a pazei de la 1 iunie.

Declarațiile lui Băluță au survenit în timpul unei vizite pe care a făcut-o în Parcul Văcărești împreună cu edilul șef al Capitalei, Nicușor Dan, și cu ambasadorul Statelor Unite, David Muniz.

În context trebuie amintit faptul că, la 29 decembrie 2021, administrarea Ariei Naturale Protejate Văcărești a fost preluată, pentru 10 ani, de către Municipalitate și Primăria Sectorului 4 în asociere. În urma acestei preluări, a fost înființată o structură în subordinea Municipalității numită Administrația Parcului Natural Văcărești.

Pe 16 februarie anul acesta, noua administrație devenea operațională și organiza un concurs pentru ocuparea a 18 posturi. Dintre acestea au fost ocupate numai două posturi de contabili.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Pe 5 aprilie anul acesta, în Delta Văcărești izbucnea un nou incendiu. Inițial, inițial a afectat o zonă de circa 5000 de metri pătrați dar vântul a dus la extinderea flăcărilor pe circa două hectare. A fost nevoie de nu mai puțin de 11 mașini de pompieri, care au luptat cu flăcările circa două ore.

Parcul Natural Văcărești este protejat numai parțial, de un gard cu caricaturi, ridicat de către Primăria Sectorului 4. Numai trei rangeri și doi paznici de la o firmă privată de pază asigură patrulare prin parc.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.