Rodica Lomnășan și Carmen Olteanu, expoziții personale în București

Sursa foto: Facebook Carmen Olteanu

Expoziția ”Neverland Mythos” are vernisajul în această seară, de la ora 18:00, la MNLR, Sala Alexandru Oprea, Calea Griviței, 64-66.

Artista Rodica Lomnășan ne propune o incursiune în universul poeziei lui Mircea Ivănescu, prin intermediul tehnicilor gravurii, folosind o presă și transferând imagine de pe placa de metal sau de piatră (în cazul litografiei), pe hârtie.

”Confuzia în care suntem împinși să trăim în prezent ne face să ne simțim abandonați într-un loc al nimănui.

Lumea întreagă parcă ar fi devenit un tărâm populat doar cu fantasme, himere, uneori iluzii, dar cel mai adesea spaime.

“Neverland” este un tărâm ideal al visului, al libertății absolute, situat în afara timpului și spațiului.

Acest sentiment m-a determinat să readuc la viață și seria de lucrări inspirate de poezia uriașului pesimist Mircea Ivănescu, care însă strecoară în versurile sale umor sau o fină ironie.

Fiecare dintre aceste lucrări s-a născut ca o confesiune, ca o revenire în trecut, ca o rememorare, pentru că, în cele din urmă, creația dă un plus de semnificație vieții și, indiferent ce stări încercăm, ori ce fel de vremuri trăim, putem afla în noi resurse creatoare”, mărturisește Rodica Lomnășan.

Absolventă a Secţiei Graficã, la  Universitatea de Artã, Bucureşti, în 1994, Rodica Lomnășan este membrã a Uniunii Artiştilor Plastici din România din 1996, dar și a EKATEK (Cyprus Chamber of Arts) din 2009. Expune atât în Romania, cât și orașele cipriote. A avut expoziții personale sau de grup  și în Belgia, Olanda, Suedia, Franța, Spania, UK, SUA.

Lucrările expuse acum pot fi admirate până pe 28 mai.

Expoziția personală de pictură a artistei Carmen Olteanu, ”Amprente ale lumii mele”, se va vernisa mâine seară,  la Artoteca Bibliotecii Metropolitane București.

Carmen Olteanu este doctor în Arte Plastice și Decorative la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti și membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Lucrările sale au putut fi admirate în peste 70 expoziţii personale şi de grup, în colecții private și publice, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Cu această ocazie, îl puteți asculta live pe Bălașa Percussion, partener al evenimentului, cu o piesă în premieră, fiind totodată lansat și videoclipul, animat și realizat de Cristi Farcaș.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 12 mai – 9 iunie, de luni până vineri, între orele 09:00-17:00, conform programului Artotecii BMB, Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.