Ciprian Ciucu îi cere lui Nicușor Dan să se concentreze pe investiții!

Foto: Adriana Baciu

Primarul Sectorului 6 și președinte al PNL București, Ciprian Ciucu s-a declarat îngrijorat de faptul că cele două lucrări de investiții ale Primăriei Capitalei – lărgirea Prelungiri Ghencea și pasajul de la Doamna Ghica bat pasul pe loc.

Blocarea conturilor Primăriei Capitalei de către omul de afaceri Costică Costanda și creșterea preturilor la energie și materiale de construcții sunt motive obiective care duc la stagnarea investițiilor.

Însă, există și o lipsă de acțiune din partea directorilor de la Primăria Capitalei și a primarului general Nicușor Dan. Primăria Sectorului 6 a dat, anul trecut, bani pentru exproprierile necesare pentru continuarea lucrărilor în Prelungirea Ghencea, dar acestea nu au fost realizate. Deci, chiar dacă nu ar fi fost blocate conturile Primăriei Capitalei de către Costanda, constructorul tot nu ar fi avut front de lucru, explică Ciucu.

Primarul Sectorului 6 îi cere lui Nicușor Dan să se concentreze mai mult pe urmărirea investițiilor și mai puțin pe șopârle și alte acțiuni de imagine.

„Acuma, aș vrea să vă zic că sunt extrem de îngrijorat cu privire la ceea ce se întâmplă pe zona de investiții, la nivelul Primăriei Municipiului București. Primul motiv este blocarea conturilor de către omul de afaceri Costanda. (…) Dar să zicem, chiar dacă conturile n-ar fi fost blocate, cel puțin cu obiectivul din Prelungirea Ghencea nu am fi fost mai departe. Și nici cu Doamna Ghica. (…) Au crescut prețurile la materiale și la energie, iar Trustul Metropolitan de Construcții, care lucrează la Prelungirea Ghencea și la pasajul Doamna Ghica, lucrează în pierdere. (…) A venit Guvernul și a venit cu o indexare a prețurilor, cu o formulă, dar asta nu-i ajută foarte mult. Din câte mi s-a explicat, le acoperă doar undeva la 30%. (…) De când a venit Guvernul cu această ordonanță, de o lună și mai bine, nimeni nu s-a văzut cu nimeni. Și așteaptă directorii din primărie unii după alții. Aicea sunt stupefiat. (…) Ori îți asumi și vii cu o soluție, ori pleci acasă! (…) Îi cer primarului general să urmărească mai atent ce se întâmplă cu investițiile asumate. (…) Primăria Sectorului 6 a pus, anul trecut, 10 milioane de lei, pentru exproprieri în Prelungirea Ghencea. Voiam să punem, și anul acesta, încă 10 milioane. Nu s-au făcut! (…) Dar cer Primăriei Capitalei, în ansamblu, aparatul Primăriei și primarului general, mai mult focus pe obiectivele de investiții. Și mai puțin cu mormoloci și nu mai știu ce alte chestii. Sunt ok și alea, de imagine, dar hai să ne uităm la esențial”, a exclamat Ciprian Ciucu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.