De luni, reparații în Centrul Istoric din Capitală

arhiva

Viceprimarul liberal al Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că, de luni, vor începe lucrări de reparații în Centrul Vechi.
În urma discuțiilor cu Direcția de Investiții din cadrul Primăriei Capitalei, care a gestionat lucrările de reabilitare din Centrul Istoric, și cu firmele care au executat aceste lucrări și le au în garanție, Bujduveanu a primit asigurări că, de luni, vor demara reparațiile.

„În premieră vă pot anunța că, de luni, se intervine la Centrul Vechi al Municipiului București. Vom interveni cu reparații peste tot, în Centrul Vechi. Am avut discuții, săptămâna trecută cu Direcția de Investiții și cu firmele care au avut în garanție acest Centru Vechi și care, până acum, nu au intervenit. Avem un angajament ferm din partea dânșilor că, de luni, sunt cu utilajele pe teren și vom repara Centrul Istoric. (…)”, a declarat Stelian Bujduveanu.

Centrul Istoric cu străzi închise și fără mașini de mare tonaj!

Viceprimarul liberal al Capitalei a mai anunțat că va fi restabilită ordinea în Centrul Istoric în ceea ce privește interdicția de intrare pentru mașinile de mare tonaj, precum și respectarea dispozițiilor de primar cu privire la interzicerea totală a accesului auto pe anumite străzi din Centrul Istoric.

„(…) Și mai important decât atât, îl vom administra (… Centrul Istoric n.r.) așa cum trebuie. Pentru că există reguli, există reguli că nu ai voie să intri cu mașini de mare tonaj, în Centrul Vechi. Există dispoziții de primar cu străzi închise, care astăzi sunt deschise și trebuie puse în practică”, a avertizat Bujduveanu.

Când și cum a fost reabilitat Centrul Istoric…

În context, trebuie amintit faptul că, încă din 2006, a fost semnat contractul pentru reabilitarea zonei pilot din Centrul Istoric.
Lucrările au inclus reabilitarea rețelelor de utilități – apă, canal, gaz, curent electric, iluminat public, comunicații electronice, Netcity, și telefonie, pe 16 străzi: Căldărari, Covaci, Franceză, Lipscani, Filitti, Sfântul Dumitru, Pasajul Francez, Pictor Tonitza, Poștei, Șelari, Șepcari,, Smârdan, Soarelui, Stavropoleos și Zarafi.

Pe 6 decembrie 2011, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu aprindea luminițele de sărbători din Centrul Istoric, după finalizarea lucrărilor de reabilitare.

În urma dispozițiilor lui Oprescu, în acele vremuri grele de criză economică profundă, Direcția de Investiții a Primăriei Capitalei, condusă la acea vreme de Bogdan Hreapcă, a reușit să facă o economie de 10 milioane de euro față de prețul inițial al contractului. Economia a fost posibilă prin reabilitarea rețelelor de utilități în colaborare cu deținătorii acestora.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.