Extinderea spitalelor nu mai au nevoie de PUZ

Spitalul Universitar de Urgență București - Proiect propus

Potrivit unui proiect adoptat, astăzi, de către consilierii municipali pentru extindere de spitale nu va mai fi necesară elaborarea și promovarea unui Plan de Urbanism Zonal (PUZ).
Pentru astfel de investiții, se va merge direct la obținerea autorizației de construire, de la Primăria Capitalei sau cea de sector, în funcție de statutul zonei respective.
Proiectul a fost inițiat de grupul consilierilor PNL din Consiliul General al Municipiului BUCUREȘTI (CGMB), pentru a sprijini proiectul de extindere a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB). El a fost adoptat cu susținerea consilierilor generali PSD. Grupul USR din CGMB a votat împotriva proiectului.

Consilierii municipali Andrei Badiu și Cozmin Hazarian, din partea PNL, au subliniat că nu este vorba nici despre o derogare de la legea spațiilor verzi, nici despre declasificarea zonei Spitalului Municipal de la statutul său de zonă protejată. Dimpotrivă, proiectul de extindere a SUUB este elaborat ținând cont de indicatorii urbanistici ai zonei protejate Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davilla”. În plus, autorizația de construire va trebui semnată tot de către primarul general Nicușor Dan, dat fiind statutul de zonă protejată. Proiectul de astăzi vizează numai eliminarea unui obstacol birocratic, care ar fi întârziat cu circa doi ani proiectul, ducând la pierderea finanțării, au explicat cei doi liberali.

Spitalul Universitar va dezvolta un proiect vizând extinderea cu un nou corp ce va fi destinat unei Unități de Primiri Urgențe (UPU) moderne, ce vă permite accesul ambulanțelor în interior și realizarea unor circuite specifice medicinei de urgență.
Proiectul urmează să fie finanțat prin PNRR, dar era blocat din cauza refuzului primarului general al Capitalei Nicușor Dan de a semna un certificat de urbanism, necesar în vederea promovării unui PUZ.
În aceste condiții, exista riscul unei pierderi iminente a finanțării.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.