Număr record de vizitatori la „Noaptea Muzeelor”, în Capitală!

Peste 35.000 de persoane au vizitat Primăria Capitalei și instituțiile publice de cultură din București, de „Noaptea Muzeelor”.

22 de instituţii de cultură din oraş (centre culturale, muzee şi case memoriale, teatre, obiective turistice) şi-au deschis porţile şi au pregătit pentru public un program variat de spectacole de teatru, expoziţii, proiecţii de film, tururi ghidate şi concerte de jazz, muzică pop, clasică şi medievală.

Pentru al doilea an la rând, Palatul care găzduieşte Primăria Capitalei a fost deschis pentru vizitatori. Aceștia au putut admira interiorul clădirii monumentale din Bulevardul Elisabeta, (Palatul Ministerului Lucrărilor Publice), construită între anii 1906-1910, în stil tradiţional, neoromânesc, după planurile arhitectului Petre Antonescu, dar şi curtea interioară a acesteia.

Arcul de Triumf a fost deschis publicului cu ocazia „Nopţii Muzeelor” şi va putea fi vizitat în fiecare sâmbătă şi duminică, până în data de 30 octombrie, accesul fiind gratuit.

La Muzeul Naţional al Literaturii Române, bucureştenii au avut parte de unul dintre cele mai variate programe artistice din Capitală, de la spectacol de ventrilocie la concert Sarmalele Reci, lecturi şi întâlniri cu scriitorii oraşului, o instalaţie participativă, proiecţii de film, vânători de obiecte şi spaţii interactive pentru copii.

Muzeul Municipiului Bucureşti, împreună cu Observatorul Astronomic Amiral „Vasile Urseanu” şi casele memoriale au putut fi vizitate de „Noaptea Muzeelor”. Dintre acestea, Palatul Suţu a pregătit, pe lângă expoziţiile permanente, recitaluri şi momente artistice, Muzeul Theodor Aman a inclus în programul din 14 mai mini-recitaluri de jazz şi muzică clasică, iar Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici a prezentat concertul „Cu primăvară în suflet” cu lucrări de Verdi, Puccini, Dvorak şi Leoncavallo. La Casa Artelor Dinu Lipatti, bursierii Fundaţiei Regale Margareta a României au susţinut un recital extraordinar de muzică clasică.

Anul acesta, programul evenimentului a inclus peste 64 de obiective deschise pentru vizitare în Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.