VIDEO: Viitorul se construiește din înțelegerea prezentului

Viitorul începe să se construiască astăzi, prin cei care cercetează și încearcă să înțeleagă cu o clipă mai devreme ce se poate întâmpla mâine.

Continuăm discuția începută cu o săptămână în urmă la Întâlniri Capitale, cu dr.Valentin Veron Toma, cercetător științific, șeful Compartimentului de Antropologie Culturală și Socială din Institutul de Antropologie „Francisc Rainer” al Academiei Române.

Vom afla despre un proiect de cercetare interdisciplinară, „Școli sănătoase”, care se referă la creșterea parametrilor calității aerului în clasele din școli, confortul termic, acustic și vizual, confortul din punct de vedere al umidității – pentru a crește sănătatea elevilor și performanțele lor școlare. Vorbim și despre turismul medical în și din România – ce anume generează aceste călătorii medicale transfrontaliere, ce tradiție are România, cum ar trebui creată strategia de comunicare în acest domeniu?

Un alt proiect de cercetare condus de o echipă multinațională, în care dnul dr.Valentin Veon Toma a fost singurul român, s-a ocupat de vaccinuri și vaccinare- aflăm detalii, pe parcursul emisiunii. Știri reale versus fake news legate de coronavirus, în pandemie- a fost tema proiectului despre infodemie, pandemia de informații, de care s-a ocupat o echipă de specialiști din mai multe țări europene, din care dr.Toma a făcut parte, ca reprezentant al României.

Despre toate aceste subiecte și nu numai, în discuția purtată cu Ioana Brușten.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.