LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! A început evacuarea soldaților de la Azovstal!

Update 16:00: Vladimir Putin a ajuns să se implice direct în deciziile militare referitoare la ducerea războiului în Ucraina și planificarea operațiunilor până la nivelul de comandă al unui colonel sau general de brigadă, informează The Guardian.

………………………………………………………………………………………………….

Update 15:30: Un parlamentar rus care participă la negocierile de pace cu Ucraina a declarat, marți, că militarii ucraineni care s-au aflat la Azovstal „nu merită să trăiască”.

……………………………………………………………………………………………….

Update 15:00: Opt oameni au fost uciși și 12 răniți într-un atac aerian rusesc, marți, asupra satului Desna din regiunea Cernihov, din nordul Ucrainei, a anunțat serviciul regional de urgență.

…………………………………………………………………………………………..

Update 14:40: Rusia a declarat marți că 265 de soldați ucraineni care se adăposteau în uzina Azovstal din Mariupol „s-au predat”.

…………………………………………………………………………………………………….

Update 14:15: Ministrul de Externe al Suediei, Ann Linde, a semnat marți dimineața o cerere prin care declară că țara dorește aderarea la NATO.

…………………………………………………………………………………………….

Update 13:50: Trupele ruse au lansat un atac cu rachete împotriva unei ramificaţii a căii ferate din regiunea ucraineană Liov, în districtul Iavoriv, la doar 20 de kilometri de graniţa poloneză.

…………………………………………………………………………………………………

Update 13:20: Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat marți că aderarea Finlandei și Suediei la NATO nu creează probabil „o mare diferență”, deoarece cele două țări participă de mult timp la exercițiile militare ale alianței, transmite Reuters.

…………………………………………………………………………………………..

Update 12:40: Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, spune că domeniul securității cibernetice face parte din noul tip de război, alături de dezinformare și spionaj digital.

……………………………………………………………………………………………….

Update 12:20: Peste 70 de nave ucrainene încărcate cu marfă, în special cereale, așteaptă să intre în Portul Sulina, la controlul de frontieră.

…………………………………………………………………………………………….

Update 11:40: Un convoi alcătuit din șapte lansatoare mobile de rachete Iskander a fost văzut deplasându-se pe o șosea în Rusia în direcția orașului Vîborg, situat la circa 40 de kilometri de granița cu Finlanda, informează Sky News.

………………………………………………………………………………………………

Update 10:40: Vaticanul încearcă de a găsi un echilibru între a arăta solidaritate cu Ucraina și a menține dialogul deschis cu Rusia.

……………………………………………………………………………………………..

Update 10:20: Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, consideră că rezervele Turciei cu privire la aderarea Finlandei şi Suediei la Alianţa Nord-Atlantică trebuie luate în considerare, relatează DPA.

arhiva

…………………………………………………………………………………………..

Update 9:50: Forțele ucrainene și-au încheiat „misiunea de luptă” în orașul asediat Mariupol, potrivit unui comunicat transmis de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie CNN.

…………………………………………………………………………………………….

Update 9:15: „O zi dificilă. Dar în această zi, la fel ca în toate celelalte, scopul este să ne salvăm țara și oamenii. Privitor la situația din Mariupol: mulțumită acțiunilor Armatei Ucrainei – forțele armate, serviciile de informații, echipele de negociere -, a Comitetului Internațional al Crucii Roșii și al ONU, sperăm că vom putea salva viețile băieților noștri. Printre ei se află răniți grav, care primesc ajutor medical. Vreau să subliniez: Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viață. Acesta este principiul nostru. Cred că orice persoană rezonabilă înțelege ce spun”, a declarat Volodimir Zelenski în mesajul său zilnic de la miezul nopții.

Sursa foto: Володимир Зеленський /facebook

………………………………………………………………………………………..

Peste 260 de soldați ucraineni au fost evacuați, seara trecută, de la combinatul Azovstal din Mariupol. Preşedintele Volodimir Zelenski şi armata ucraineană au salutat eroismul militarilor.

Soldații au fost duşi cu autobuzul către teritorii controlate de Rusia. 63 dintre soldaţii răniţi cel mai grav primesc îngrijiri medicale.

Armata ucraineană afirmă că încearcă să evacueze forţele rămase la uzina Azovstal. Nu este clar, deocamdată, dacă acest demers va constitui finalul apărării oraşului Mariupol, unde s-a desfăşurat cea mai sngeroasă bătălie din campania rusă în Ucraina, dar Ministerul ucrainean al Apărării a confirmat că aproximativ jumătate din soldaţii baricadaţi la Azovstal au fost evacuaţi.

Preşedintele Zelenski a precizat că s-au implicat în operațiune Crucea Roşie Internaţională şi Organizaţia Naţiunilor Unite, adăugând că Ucraina „are nevoie de eroii săi în viaţă”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.