Terenuri industriale din Sectorul 6 transformate în parcuri!

Unul dintre principalele obiective ale acestui mandat constă în creșterea calității vieții cetățenilor Sectorului 6, spune edilul Ciprian Ciucu.

Ca o modalitate importantă de a atinge acest obiectiv, Ciucu vede identificarea de foste terenuri industriale, degradate, care pot fi decontaminate, amenajate și reconvertite în spații verzi, în parcuri.

Pentru că una dintre marile probleme ale cetățenilor din această zonă a Bucureștiului – din Militari și Drumul Taberei este insuficiența parcurilor, care sunt mici și aglomerate, iar cetățenii nu au unde să petreacă timp de calitate în Sectorul 6, spune primarul Ciprian Ciucu care locuiește în Drumul Taberei.

Pentru rezolvarea acestei probleme, Primăria Sectorului 6 a amenajat digul Lacului Ciurel și dorește să dezvolte un proiect de amenajare a întregului spațiu din acea zonă, inclusiv a insulei lacului.

Cu două săptămâni în urmă, au demarat lucrările de amenajare a Parcului Liniei. Acesta va fi un parc longitudinal, a cărui suprafață va fi de 30 de mii de metri pătrați, în primă fază, și de 7 hectare, la final.

Astăzi Primăria Sectorului 6 a demarat lucrările de reconversie în spațiu verde, loc de joacă pentru copii și de odihnă și recreere pentru adulți a terenului de pe care a fost desființat, pe 15 aprilie, un complex comercial ilegal.

„Unul dintre obiectivele principale pe care le am este să iau terenuri foste industriale și să le decontaminăm, să le amenajăm pentru oameni. Digul Lacului Morii este aproape pe finalizare, acuma se lucrează la el. Sper să lansăm un concurs de soluții internațional, prin care zona extinsă a Lacului Morii, inclusiv insula, să vină cu un proiect de amenajare. Și să aibă mai multe locuri oamenii din Sectorul 6 să petreacă timp de calitate, în Sectorul 6.

Eu stau în Sectorul 6, în Drumul Taberei. De multe ori, îmi iau familia, ne suim în mașină sau mergem cu transportul în comun și ne ducem în Herăstrău. Pentru că parcurile sunt mici și supraaglomerate. Sau mă duceam la Izvor. Sau mă duceam în Centrul Vechi, eu, ca locuitor al Sectorului 6. Da? Pe pielea mea am trăit aceste lucruri. Și mi-am dorit și eu, întotdeauna, să nu mai fac nu știu cât în trafic și să petrec timp de calitate, în Sectorul 6″, a declarat Ciprian Ciucu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.