VIDEO: Ciprian Ciucu – „În Sectorul 6 sunt probleme în această perioadă cu apa caldă”!

Despre problemele cu apa caldă din Sectorul 6, reclamele din București și alte detalii legate de Sectorul 6 au aflat Andreea și Alex de la primarul Ciprian Ciucu, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!” pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM.

„Orice primărie de sector din acest oraș nu are nici măcar un metru de țeavă în administrare sau vreun angajat. Termoenergetica este sub Primăria Municipiului București. Evident, în Sectorul 6 sunt probleme și au fost probleme în această perioadă cu apa caldă. Eu, ca primar de sector, nu pot să fac altceva decât să mă implic la nivel politic și să dau mesaje ca să cer să se rezolve. Am dat de capătul problemei.

Ce s-a întâmplat este că s-a stricat o piesă la compresorul de gaze de la CET Vest și în acel moment nu funcționează acest compresor de gaze. Piesa a fost comandată încă de acum 2 luni din Italia. Mai sunt câteva piese care vin din Statele Unite și care acum am înțeles că sunt prin Belgia. Ar ajunge în țară în aproximativ 3 săptămâni și ar mai dura o lună până să fie montate. Ceea ce nu prea mi-a convenit este că nu vorbește nimeni la nivelul PMB cu oamenii din Sectorul 6, cu cei din Drumul Taberei care au această problemă, să explice situația, și de aici a fost și implicarea mea. Am discutat cu șeful ELCEN, mi-a spus aceste informații, am discutat cu directorul Termoenergetica.

Există o soluție, există o instalație ce se numește CAF, înseamnă cazan cu apă fierbinte. Acest sistem poate să dea apă caldă în București, dar Termoenergetica, adică Primăria Capitalei și Temoenergetica, nu au solicitat acest lucru la ELCEN, Nu există aceste solicitări. ELCEN nu a furnizat apa caldă. Am cerut ieri directorului Termoenergetica să dea drumul la această instalație, pentru că deja oamenii stau de 2 luni în Drumul Taberei fără apă caldă.”, a declarant Ciprian Ciucu

Dacă vrei să afli despre spațiile verzi din Sectorul 6, ce planuri are Primăria Sectorului 6 cu campusul Universității Politehnica și ce măsuri se pot lua împotriva murdăriei provocate de porumbei în București, atunci vezi VIDEO.

„Eu am contactat la nivelul Primăriei Sectorului 6 specialiști în design și am venit cu un ghid, cu niște reguli foarte precise pentru fiecare tip de reclamă pe care îl folosesc magazinele, farmaciile, restaurantele, terasele, tocmai pentru a pune mai multă armonie în acest mod de a-și face reclamă.

Mergi pe stradă, aceste reclame de toate dimensiunile, toate corurile, unele luminoase, ne agresează, ne agasează, sunt în competiție ca să ne atragă atenția, iar efectul este unul cu totul neplăcut. Sunt orașe care au reglementat acest lucru mult mai bine și care țin la aceste reguli și m-am inspirat din acțiunea acestor orașe.

Dacă ne uităm doar la Viena, de exemplu, sau la Cluj, mai ales în centru sau Oradea, vedem că se aplică astfel de reguli. Este timpul să se aplice și în București. Este vorba despre un set de reguli care reglementează proporțiile raportate la dimensiunea clădirii, care demontează mărimea reclamelor, intensitatea luminoasă, tipul de copertine folosite, modul în care sunt organizate vitrinele, reclamele în console și tot ce dă acest aspect de haos din București.

În acest moment noi avem și un regulament, l-am pus în dezbatere publică, trebuie să stea conform legii 45 de zile și vrem ca să îl aplicăm cel puțin la nivelul Sectorului 6. Mai departe, am vorbit deja cu Consilierii Generali ai PNL să îl preia și să îl ducă la nivelul Municipiului București. Nu vedem clădirile de aceste reclame, nu vedem nimic de ele și e timpul să ne civilizăm și noi în București.”, a spus primarul Sectorului 6.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.