VIDEO: Romanian Design Week 2022

Este în plină desfășurare Romanian Design Week, cel mai amplu festival multidisciplinar dedicat Industriilor creative locale.

Andrei Borțun, organizator:
„Vorbim despre design vestimentar, arhitectură, design grafic, design de produs…dar fundația The Institut (organizator al evenimentului) vorbește prin mai multe platforme ale sale și de arte plastice, muzică românească, despre film românesc, câteodată, despre inteligența software a României, despre industria de publicitate.”

Romanian Design Week, eveniment care a ajuns la cea de a 10-a ediție, înseamnă 10 zile de expoziții, instalații interactive, muzică, relaxare și shopping de design românesc; se adaugă și peste 70 de evenimente-satelit, întâlniri, petreceri, tururi ghidate în ce în mai multe zone ale capitalei. Destinația principală a festivalului este anul acesta Combinatul Fondului Plastic, un micro oraș al design-ului și artelor. „Oferta este foarte diversă: expoziții de design de mobilier, design vestimentar, grafic, instalații interactive; un foarte mare concept-store de design românesc. Găsim de la bijuterii, lucruri pentru copii, mobilier de mari dimensiuni, expoziții de produse cu tehnologii integrate.”

Cu această ocazie, un ansamblu de patrimoniu Așezămintele Ion I.C. Brătianu a fost redeschis publicului larg; acolo, în fiecare zi este prezentată câte o expoziție a unui alt designer român.
„E ca un secret al orașului aflat în mijlocul mijlocului orașului”.

Urmează mâine Noaptea Studiourilor de Arhitectură, când vor putea fi vizitate 17 studiouri de Arhitectură din București.

Așadar, vreme de 10 zile, Bucureștiul este capitală design-ului românesc; pe www.romaniandesignweek.ro gășiți toate detaliile referitoare la evenimente, programe de vizitare, adrese, expozanți, ca să vă puteți crea propriile trasee, pentru a descoperi cum se îmbină „deșteptul frumosul și utilul”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.