Beneficiile și riscurile consumului de cireșe!

arhiva

Cireșele conțin multe substanțe utile și în general consumul lor are un efect benefic asupra organismului. În același timp sunt bogate în acizi organici, așa că trebuie consumate cu grijă și în porții nu prea mari.

În anumite cazuri, este mai bine să abandonați complet consumul de cireșe în cazul în care aveți:

  • susceptibilitate la alergii sau „febra fânului” (reacție alergică sezonieră la polen);
  • înrăutățirea ulcerului gastric;
  • gastrită cu aciditate ridicată;
  • cistită;
  • boli pulmonare cronice.

În plus, nu este recomandat să mănânci cireșe pe stomacul gol, deoarece acest lucru poate duce la iritarea mucoasei gastrice.

Este important să fiți atenți cu sâmburele de cireș. Când este ingerate, eliberează acid cianhidric și pot avea efecte toxice asupra organismului. Dacă înghițiți accidental un sâmbure, nu ar trebui să vă faceți griji. Doza letală este de aproximativ 50 de sâmburi.

Totuși, dacă sunt consumate cu moderație, cireșele aduc beneficii neprețuite organismului: accelerează procesele de regenerare, întăresc sistemul nervos și cardiovascular, scad nivelul colesterolului și previn multe boli.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.