S-a lansat sesiunea de finanțare nerambursabilă „București afectiv”!

Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcției Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București lansează Sesiunea de finanţare nerambursabilă „Bucureşti afectiv” din cadrul Programului de finanţare 2022 destinat sectorului creativ din București.

Sesiunea din acest an are tema „Bucureşti afectiv” şi îşi propune să finanțeze proiecte care creează, pentru locuitorii Bucureștiului, contexte de întâlnire și reflecție prin diferite forme artistice și care reimaginează orașul într-un mod mai prietenos și mai deschis pentru oameni.

Finanțarea nerambursabilă va putea fi solicitată de persoane fizice autorizate, asociații, fundații, instituții publice care nu sunt subordonate Primăriei Capitalei, societăţi comerciale care derulează activități culturale sau educaţionale care au sediul în București. Câștigătorii vor putea beneficia de un buget maximum de finanţare de 70.000 de lei pe proiect.

Programul se adresează tuturor domeniilor culturale – artele spectacolului (teatru, dans, muzică), arte vizuale (care includ dar nu se limitează la: film, pictură, sculptură, grafică, arte decorative, instalații, colaj, artă textilă, design, proiecte curatoriale, fotografie, street art), educație culturală şi artă comunitară, patrimoniu material și patrimoniu imaterial (intervenție culturală urbană, arhitectură), multimedia, artă și tehnologie (Noile media, Artă digitală) şi proiecte interdisciplinare şi colaborative.

Începând din acest an, procesul de aplicare pentru sesiunea de finanțare ARCUB se desfăşoară exclusiv online, prin intermediul platformei https://arcub.submittable.com. Aplicațiile pot fi transmise până în data de 16 iunie, ora 17:00.

De asemenea, „Străzi deschise-București, Promenadă urbană” continuă și în weekend-ul al treilea cu un program ce conține tururi ghidate, spectacole de teatru, dans și un flashmob.

Apelul deschis pentru completarea programului artistic „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” destinat operatorilor culturali independenţi continuă până pe 3 iunie.

Cei care doresc să participe în organizarea evenimentului „Străzi deschise – Bucureşti, promenadă urbană” pot trimite propunerile de proiecte la adresa de e-mail inscrieri@arcub.ro, până la data de 3 iunie, ora 12:00, dovedită prin data înregistrării acesteia. Rezultatele finale din cadrul apelului deschis vor fi anunţate pe 10 iunie 2022.

Sunt încurajate propunerile de evenimente care au mici dimensiuni cu o infrastructură adaptată spectacolelor de stradă sau proiectele care au un caracter interactiv sau participativ care să stimuleze interacțiunea dintre oameni și care să valorifice spațiul public prin intervenții artistice.

Cel mai așteptat eveniment dedicat artei – Art Safari- este în desfășurare la Palatul Dacia România, iar Stagiunea Artelor Performative continuă pe scena Sălii Mari de la ARCUB cu spectacole de teatru, dans și reprezentații pentru copii.

Expozițiile De ce mai stai cu el?! și micro-macro-Trans-Cordial mai pot fi vizitate la Hanul Gabroveni în lunile mai și iunie, iar festivalurile Romanian Design Week și One World Romania își așteaptă vizitatorii până pe 22 mai cu expoziții, instalații, spectacole de teatru, proiecții de film, muzică și shopping de produse românești.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.