Refugiați din Ucraina, mutați dintr-un cămin din București

Aproape 100 de refugiați din Ucraina sunt nevoiți să părăsească spațiile de cazare puse la dispoziție de Grupul Școlar Energetic din Sectorul 5. De luni, încep pregătirile pentru Bacalaureat și este nevoie de spațiu. Mulți refugiați s-au plâns pe rețelele sociale că nu știau că urmeză să fie relocați și nici unde vor merge.

Prefectul Capitalei susține că problema va fi rezolvată. Oamenii vor fi mutați la internatul Colegiului Ferdinand, iar transportul va fi asigurat cu mijloace STB.

Nu vor fi duși în Ilfov pentru că aceștia și-au manifestat dorința de a rămâne în București. După discuții cu ei s-a găsit această soluție, le vom asigura trei mese pe zi, obiecte de igienă personală și de nevoi personale. De data asta, spațiul este la dispoziția Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, a spus prefectul Capitalei, Toni Greblă, pentru București FM.

El a mai precizat că există refugiați care sunt cazați la persoane fizice sau asociații despre care nu au mereu o evidență. Toni Greblă spune că autoritățile vor acorda mai multă atenție, pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.