Refugiații cazați la Grupul Școlar Energetic rămân pe loc

Aproape 100 de refugiați erau nevoiți să se mute la internatul colegiului Ferdinand din cauză că încep pregătirile pentru bacalaureat și este nevoie de spațiu.

„După mai multe discuții cu cei care sunt cazați la grupul Școlar Energetic s-a hotărât, după ce au văzut și condițiile de la un internat al Colegiului Ferdinand, având în vedere si faptul că o parte dintre ei și-au găsit loc de muncă în apropierea internatului Grupului Energetic, s-a hotărât ca ei să rămână în continuare la Grupul Energetic, sunt cazați acolo. Primăria sectorului 5 le asigură cele 3 mese pe zi, asa încât în prezent situația s-a normalizat”, spune Prefectul Capitalei, Toni Greblă.

Greblă speră că astfel de situații să nu se mai repete. “Ele s-au suprapus si cu faptul că de astăzi încep pregătirile pentru examenul de bacalaureat și apoi pentru examenul de admitere si unele instituții de învățământ au nevoie de spații pentru cazarea elevilor, respectiv a studenților, dar după ce am reverificat toate spatiile care au fost puse la dispozitia refugiatilor pentru cazare prin ISUBIF, respectiv CMSUMB nu cred că vom mai avea astfel de situatii”.

Pe de altă parte Directorul Colegiului Energetic a declarat pentru Bucuresti FM că spațiul respectiv este închiriat către SNSPA si are functionaltatea de cămin pentru studenții facultății. Cazarea refugiaților în căminele studențești va crea probleme, a declarat pentru Bucuresti FM Horia Onita presedinte ANOSR încă de la începutul crizei refugiaților.

În prezent, SNSPA dispune de locuri de cazare libere în cele două cămine ale universității din Complexul Băneasa și va veni în sprijinul studenților care solicită un loc de cazare pentru perioada care a rămas până la finalul anului universitar în curs. Totodată, numărul refugiaților cazați temporar în căminele universității este în continuă scădere.

În timpul anului universitar 2021-2022, SNSPA a asigurat condițiile de cazare doar pentru studenții străini aflați deja în România (români de pretutindeni, cetățeni din state non-UE) și studenții proveniți din centrele de plasament.

În prezent, în căminul Colegiului Energetic din Bucureşti sunt cazați 32 de studenți SNSPA. Aceștia au beneficiat de un loc de cazare de la începutul anului universiar 2021-2022. Precizăm că SNSPA nu gestionează acest cămin, doar beneficiază de un număr limitat de locuri, în baza unui contract de chirie, semnat între Primaria Sectorului 5 și SNSPA.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.