VIDEO: Festivalul Integrării, un eveniment cu, despre și pentru copii!

La finalul săptămânii, în 28 și 29 mai, pe scena Circului Metropolitan București va avea loc ediția cu numărul XX a acestui maraton artistic; un eveniment care aduce împreună copii tipici și copii cu dizabilități și demonstrează că dincolo de orice dizabilitate există o abilitate cel puțin, care merită descoperită și promovată.

Un proiect Conil la care sunt așteptați copii cu vârste între 2 și 18 ani, talentați la sport, muzică, dans, teatru sau balet.
La ediția aniversară din acest an sunt așteptați peste 1000 de copii, nu numai din capitală, ci și din afara Bucureștiului.

Integrat în eveniment este și spectacolul Circului Metropolitan „Alege culoarea”. Accesul la spectacolul de circ se face pe bază de invitație, în timp ce la spectacolul susținut de copii accesul va fi liber. In foaierul Circului vor fi ateliere cu activități pentru copii, standuri de carte si de jucării, pictură pe față, ateliere de olărit etc. astfel încât copiii să petreacă cât mai mult timp la festival alături de copiii cu dizabilități care vor performa pe scenă.

Vor fi foarte multe surprize si premii; pe scenă vor urca copiii de la Scoala de deficienți de vedere, copii cu sindrom Down, copii hipoacuzici, copii cu autism; numerele lor vor alterna cu unele ale unor trupe de succes, de dans, momente de balet, scenete. Un spectacol plin de veselie și de bucurie oferit de copii!

Irina Ismail, director executiv al Asociației Conil, organizator al festivalului:
Spre bucuria noastră, de la începutul activității în această zonă a integrării și incluziunii copiilor cu nevoi speciale, am observat o schimbare a mentalităților. Suntem bucuroși că participarea copiilor tipici in spectacolele și proiectele noastre, în care sunt implicați și copii cu nevoi speciale, crește, și este o dovadă clară că munca pe care noi o facem de atâta vreme începe să adune rezultate. Iar copiii cu nevoi speciale nu mai sunt priviți la fel cum erau acum 10- 12 ani. Ne bucurăm mult și acesta este motivul principal pentru care organizăm astfel de evenimente: ca să îi punem împreună pe copii, să învețe unii de la ceilalți și să ne învețe și pe noi, adulții, că practic toți suntem copii, suntem oameni, avem sentimente și trebuie să ne respectăm unii pe ceilalți exact așa cum suntem.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.