„Străzi Deschise” cu mai multă grijă față de riverani!

Foto: Olga Stancu

Primarul general Nicușor Dan a afirmat că, în ceea ce privește programul „Străzi Deschise”, trebuie să se pornească de la prezumția de bună-credință.

Programul a reușit să deschidă străzile pentru bucureșteni și să creeze anumite puncte de atracție. Dacă unele dintre aceste puncte de atracție au fost prea zgomotoase, lucrurile vor fi reglate din mers, a susținut edilul șef.

„Bun, acum, dacă vorbim de Străzi Deschise, eu cred că trebuie să pornim de la prezumția de bună-credință pe care o avem. Deci, este un proiect pe care l-am preluat, o idee care a venit din societatea civilă, pe care am preluat-o, cu care am colaborat, în bună măsură. (…) Bineînțeles că e ceva nou, sunt reglaje de făcut din mers. E bine că am deschis străzile. E bine că am oferit niște puncte de atracții. Poate că punctele astea de atracție, în anumite zone și în anumite momente au fost prea zgomotoase. O să le facem… Asta înseamnă și urbanism și asta înseamnă și autoritate publică, să ai un echilibru între ceea ce vor grupurile de cetățeni. O să remediem din mers”, a declarat Nicușor Dan.

Declarația primarului Capitalei a survenit ca o reacție la criticile dure pe care Edmond Niculușcă, fost susținător și colaborator al lui Nicușor Dan, le-a formulat față de modul de organizare al evenimentului „Străzi Deschise”.
Niculușcă a susținut că dintr-un eveniment ce presupunea ca oamenii să se poată plimba în voie pe străzile interzise traficului rutier, în weekend, „Străzi Deschise” s-a transformat într-un festival stradal, care îi deranjează pe locuitorii din centrul orașului și riscă să compromită ideea de străzi pietonale.

„În atenția rezidenților din Calea Victoriei care au fost deranjați de zgomot sau de alte lucruri produse pe “Străzi Deschise” în weekend-ul 21-22 mai: vă rugăm să ne transmiteți oficial pe adresele contact@arcen.info și contact@debaza.ro, sesizările voastre.

ARCEN și BAZA vor să carteze zonele unde proiectul “Străzi Deschise” devine invaziv pentru viața locuitorilor din centrul Bucureștiului. Considerăm o denaturare gravă transformarea pietonizării temporare a străzilor în festival stradal. Sunt lucruri diferite, iar Bucureștiul și locuitorii lui au nevoie de spațiu public și de creșterea calității vieții urbane, nu de spectacole în zonele rezidențiale.

Primăria Municipiului Bucureşti trebuie să ia act de Recomandările Studiului “Străzi Deschise”, altfel există riscul ca ideea de pietonizare să fie compromisă: stradă pietonală = zgomot”, scria Niculușcă pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.