LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Rușii vor să cucerească regiunea Lugansk!

Update 15:00: Ucraina trebuie să fie capabilă să negocieze cu Rusia de pe o poziţie de forţă, astfel încât Moscova să nu fie încurajată să adopte alte acţiuni agresive, a declarat, miercuri, şefa guvernului eston Kaja Kallas, potrivit Reuters.

………………………………………………………………………………..

Update 14:00: Lituania va livra 20 de vehicule blindate de tip M113, zece camioane militare şi tot atâtea vehicule de deminare, „cu scopul de a sprijini în continuare apărarea împotriva Rusiei”, a declarat ministrul lituanian al Apărării, Arvidas Anusauskas, citat de The Guardian.

…………………………………………………………………………………………

Update 13:00: Soldații ucraineni capturați de forțele ruse după asediul de trei luni a combinatului siderurgic Azovstal sunt ținuți în condiții „satisfăcătoare”, potrivit soției comandantului batalionului, care a vorbit la telefon cu Denis Prokopenko.

…………………………………………………………………………………………….

Update 12:30: Rusia ar fi pregătită să pună la dispoziție un coridor umanitar pentru ca navele care transportă alimente să poată pleca din Ucraina, potrivit lui Andrei Rudenko, ministrul adjunct de externe al Rusiei, citat de Interfax.

…………………………………………………………………………………………

Update 12:00: Trupele ruse avansează în estul Ucrainei și atacă orașele cheie, în special orașul industrial Severodonetk.

…………………………………………………………………………………………………

Update 11:30: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că este dispus să vorbească direct doar cu Vladimir Putin și nu prin intermediari.

Sursa foto: Володимир Зеленський /facebook

………………………………………………………………………………………….

Update 11:00: Cel puțin 238 de copii au fost uciși în războiul din Ucraina, a transmis Procuratura Generală. Alți 433 de copii au fost răniți.

……………………………………………………………………………………………….

Update 10:00: Cererea Turciei ca Suedia și Finlanda să extrădeze 33 de persoane pare să întârzie considerabil demersurile de aderare la NATO ale celor două țări, arată o analiză Politico.

……………………………………………………………………………………………..

Update 9:40: Situaţia de pe teren în regiunea Lugansk din estul Ucrainei, unde armata rusă a făcut progrese în ultimele zile, „se înrăutăţeşte din oră în oră”, a declarat guvernatorul regional Serhii Gaidai.

………………………………………………………………………………………….

Update 9:20: „Mariupol este acum un oraș al fantomelor”, a declarat marți un consilier al primarului orașului-port ucrainean ruinat.

……………………………………………………………………………………………..

Situaţia este din ce în ce mai rea în regiunea Lugansk din estul Ucrainei, unde armata rusă a făcut progrese în ultimele zile.

”Bombardamentele sunt din ce în ce mai intense […] Armata rusă a decis să distrugă complet Severodoneţk”, a declarat guvernatorul regional Serhii Gaidai.

”De fapt, toată puterea pe care o mai are armata rusă a fost aruncată acolo pentru a ataca. Lyman, Popasna, Severodonețk, Slovyansk – ocupanţii vor să distrugă totul”, a atras atenția și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

De asemenea, în această dimineață, trupele ruse au atacat oraşul ucrainean Zaporojie. Anunțul a fost făcut de Administraţia Militară Regională. Potrivit autorităţilor, invadatorii ruşi au lansat patru rachete de croazieră, una fiind interceptată de sistemul de apărare antiaeriană.

”Astăzi, 25 mai, la ora 05:13, trupele ruse au lansat patru rachete de croazieră asupra Zaporojie. Una dintre acestea a fost doborâtă de apărarea antiaeriană. Zona afectată este în curs de examinare. Echipajele lucrează la fața locului” – se arată în mesajul transmis de administraţie pe reţeaua Telegram.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.