Radu Restivan, Asociația 321sport: ”O donare de sânge salvează până la 3 vieți”

Despre campania de donare de sânge pentru victimele războiului din Ucraina – „My Blood Is Gold For Ukraine” au aflat Andreea și Alex de la Radu Restivan, invitat în Matinalul ”Bună dimineața, București!” pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Zoom.

”Am început să donez sânge acum 12 sau 13 ani. Donam sânge de dinainte să fie diponsibil serviciul acela digitalizat. De fiecare dată observam și aflam că e o nevoie disperată de sânge în România. Simt că e o datorie a oamenilor care pot dona sânge să facă acest lucru în mod constant. Din 2015, când am creat comunitatea 321sport, a fost un declic la tragedia de la Colectiv. Ne-am strâns în mod contant, alergătorii, să donăm sânge pentru oamenii care au nevoie. Au fost sute de donatori de-a lungul timpului. Văzând aceste apeluri, ne dăm seama că sângele este un gest care se trasformă în aur și este șansă la viață pentru oamenii din jur”, spune Radu Restivan.

Dacă vrei să afli ce s-a întâmplat în decemebrie 2021, ce jucător ucrainean este implicat în campanie, ce mesaj are spotul, cine poate dona și unde, vezi VIDEO.

”O donare de sânge salvează până la 3 vieți. Sângele e o resursă care nu poate fi înlocuită, nu poate fi cumpărată. Acum, în contextul războiului, am încercat să creăm un mesaj ca să atragem atenția asupra nevoii de sânge pentru vicitimele războiului din Ucraina. Florin Cernat, fost jucător al echipei naționale de fotbal a României, este prietenul nostru și s-a implicat în campanie. Știm că a jucat fotbal și în Ucraina. Așa a plecat totul. Am căutat oameni care să aibă legătură cu Ucraina. Dar, iată că și Bogdan Raț a încercat să ofere ajutor. Campania se încheie pe 10 iunie, dar noi încurajăm oamenii să doneze sânge oricând”, punctează Radu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.