VIDEO: Sportivii amatori aleargă în Parcul Drumul Taberei!

Camp Run 6, un cros dedicat sportivilor amatori, are loc sâmbătă, în Parcul Drumul Taberei.
Vor fi 3 curse de alergare în funcție de vârstă.
Primăria ne dă asigurări că, cei care vor veni în parc vor găși un adevărat festival al sportului.
Kiturile de concurs se pot ridica, vineri de la cortul Sport Expo din Parcul Drumul Taberei.
Participarea la Camp Run 6 este gratuită.

Deși se întâmplă în sectorul 6, toți bucureștenii pot merge în parc, spune unul dintre organizatorii evenimentului, Beatrice Ionescu.
”Au fost doritori de peste tot. Suntem o comunitate deschisă. 6 pentru că sectorul a organizat evenimentul și sunt 6 ture. Este vorba despre a face mișcare. Nu vom trage de noi și nu vrem performanță, ci să petrecem timp împreună și să avem amintiri frumoase. Este o cursă necompetitivă, nu vom avea cronometru. Sunt 8, 6 km. După ce părintii obosesc, îi luăm pe cei mici la o alergare în parc. Vor fi cu noi animatorii de la Jocurile Copilăriei”.

Spiritul de competiție, prietenia și ajutorul sunt lucruri pe care copiii le pot învăța într-o acțiune de acest fel.
Iar mișcarea nu poate decât să-i ajute, spune Lucian Dubalaru, consilier în primăria sectorului 6.
”Pentru copii sunt 2 categorii: 4-7 ani, 350 m, pentru 7-12 acest traseu îl vor face de 2 ori. Nu este o cursă de competiție și vrem ca toți copiii să se susțină unii pe ceilalți. Puterea exemplului funcționează foarte bine la copii. Ideea a plecat de la alergare și am încercat să ne axăm pe asta. Am decis să limităm la 250 de adulți și la 150 de copii. Pentru cei care nu doresc să alerge, am realizat mai multe ateliere pe care le vor face niște sportivi profesioniști. Programul începe la 9 și se termină la ora 19. Vom avea baschet, handbal, yoga…Avem alături de noi CSA Steaua”.

Ideea de a face sport nu este străină autorităților din sectorul 6.
Primarul Ciprian Ciucu are o istore mai veche în a promova sportul.
”Toată ideea de a promova sportul de masă a plecat de la primarul Ciprian Ciucu anul trecut, când s-au deschis curțile școlilor. Pe 31 mai anul trecut a fost o consultare publică. Așa a luat naștere proiectul Sport și sănătate. Primăria a pus la dispoziție 1 milion de lei, pentru orice ONG. Ne-am dus către un club mare. În rest, ne-am dus către asociații mici. Fiind prima ediție, ne-a fost frică. Nu aveam suficientă anvergură. Orice proiect derulăm, încercăm să cooptăm profesioniști. Sport în comuntate – se va întâmpla în fiecare cartier. Vom avea activități în Militari, în Crângași…Parcul în sine este o comunitate”.

Nu e competiție dar se vor primi medalii.
Iar istoria lor ne întoarce la perioada în care mișcarea era un vis.
”Medalia noastră are o poveste. Pe medalie scrie 20-21. Evenimentul ar fi trebuit să se întâmple anul trecut. Însă a fost ultimul lockdown din București. Atunci, am păstrat medaliile ca un fel de remainder pentru ce am trăit. Să fie ultima dată când a trebuit să renunțăm la ceva ce ne face fericiți”.

Mișcare, relaxare, sare și plajă! Toate merg mână în mână vara.
Iar la plajă, în București, mergem la ștrand. Mai puțin la Uverturii, pentru care primăria se zbate acum să îl redea oamenilor.
”Ștrandul Uverturii a fost concesionat acum ceva timp unui privat. Investițiile nu au apărut, este lăsat în paragină. Am făcut demersul către consiliul general. Apoi să reglăm concesionarea cu privații și să vedem ce putem face. La fel am făcut și în zona lacului Morii. Încercăm să refacem si spații mici dintre blocuri, să le dăm viață”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.