VIDEO: Copiii sunt sportivi de ziua lor!

Copiii sunt regi de ziua lor. Iar noi ne aducem aminte…
Două evenimente sportive de Ziua Copilului.
Micii bicicliști pedalează pe Bulevardul Kiseleff, sub atenta…grijă a Bucuresti FM.

Apoi și ei dar și alții fac sport pe stadionul Arcul de Triumf.
”Oferim o zi întreagă copiilor. De la 9, îi așteptăm pe copii pe Bulevardul Kiseleff, la monumentul infanteristului român. Pot veni și părinții cu bicicletele și trotinetele. Începem prin a preîncălzi copiii; îi lăsăm să deseneze pe astfalt. Vânătoare de comori va fi la stadion, pentru că acolo sunt comorile sportului. Copiii să vină cu bicicletele lor. Va fi și o zonă de legislație rutieră, făcută de polițiștii de la rutieră. Va fi și o cursă a reciclării. Până la ora 12, tot bulevardul va fi pentru ei. Vom pleca spre Arcul de Triumf. În parcarea stadionului, oamenii își vor putea lăsa bicicletele”, spune președintele asociației Go4Fun, Mihai Deneș.

Copiii mai au un eveniment în apropiere.
Iar mici bicicliști pot merge și acolo, îi îndeamnă Irina Ioniță, consilier în Ministerul Sportului.
”De la 11 la 16, Ziua copiilor sportivi la Arcul de Triumf. Intrarea este liberă. Este a doua oară când facem evenimentul. Anul acesta este dedicat exclusiv copiilor. Evenimentul începe la ora 11 când se dă drumul pe stadion. Vor fi mai multe ateliere sportive, cu interacțiunea copiilor. Da le ora 12.45 va fi o tură ciclistică ce va fi condusă de ministrul Eduard Novak. Vor veni și copiii de la Parada Micilor Bicicliști. Dintre copiii care se încumetă să mai facă 3 tururi de stadion, îi așteptăm cu drag și apoi intră și ei la ateliere. Vor fi și voluntari”.

Totul este legal și reprezentat cu…greutate.
Copiii au un pașaport cu sigla Ministerului Sportului.
Și, cu cât ”muncesc” mai mult, vor avea și recompense.
”Să motivăm copiii să treacă pe la cât mai multe ateliere. La 5, primesc un brevet. Atelierele merg în paralel; copiii se pot înscrie în ordinea în care doresc. Ana Maria Brânză va fi prezentă doar la începutul evenimentului. Copiii pot face fotografii, pot cere autografe. Copiii vor avea și un pașaport sportiv.”

Spre Arcul de Triumf, copiii vor pleca în pluton.
Nu este la întâmplare pentru că sportul ne învață să respectăm reguli. Iar o regulă este o bună înțelegere, vom fi la o manifestare sportivă, nu la una politică.
”Trebuie să îi învățăm să păstreze distanța, să semnalizeze și pentru a putea să îi ducem dintr-o parte în alta; trebuie să meargă fără să se atingă sau să se acroșeze. Evenimentele sunt non-politice. Trecem pe lângă Ambasada Rusiei…Noi dăm un mesaj de pace pentru copiii din Ucraina. Așteptăm toți copiii, de orice nație, să se bucure pentru că este ziua lor”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.